Staronovým trénerom HC Košice sa stal Anton Tomko

TASR
10.5.2013 11:48

Od novej sezóny 2013/2014 povedie tím úradujúceho slovenského vicemajstra HC Košice Anton Tomko. Ten nahradil vo funkcii Milana Staša a s vedením klubu sa dohodol na pôsobení do konca sezóny, bez opcie. Jeho asistentom zostáva i naďalej Pavol Zůbek.

"Chcem sa poďakovať vedeniu HC Košice za dôveru, ktorú mi dali na danú sezónu. Ponuka ma potešila, prijal som ju, pretože vzhľadom k tradícii HC Košice i zámerom a koncepcii klubu na ďalšie obdobie sa mi to pozdávalo. Po diskusii som bol spokojný so zámermi klubu a teším sa na spoluprácu vedenia, trénerov a hráčov. Urobím všetko preto, aby som odviedol maximálnu prácu v tomto klube," konštatoval na piatkovej tlačovej konferencii Tomko.

Tomko naposledy pôsobil v prvoligovom Bardejove, s ktorým sa prebojoval až do barážových súbojov o účasť v najvyššej súťaži, no v siedmom zápase proti Martinu jeho tím neuspel v samostatných nájazdoch. Rodák z Prešova odštartoval trénerskú kariéru v slovinskom HK Triglav Kranj, po návrate pôsobil v Prešove, neskôr v Žiline, kde v sezóne 2005/2006 ako asistent Milana Hovorku a Jána Šterbáka získal pre "vlkov" premiérový titul. Na striedačke Košíc pôsobil ako asistent v sezónach 2006/2007 a 2007/2008, v tej prvej sa tešil zo zisku bronzových medailí, v druhej zo striebra. V nasledujúcej sa stal hlavným kormidelníkom a s košickým kádrom získal prvý titul zo zlatého hetriku. V septembri 2009 odstúpil z postu hlavného trénera HC Košice a v polovici decembra už viedol Žilinu. Tomko bol i trénerom slovenskej reprezentácie do 20 rokov.

"Anton Tomko je známy v košickom prostredí. V Košiciach pôsobil ako asistent trénera v sezóne 2007/2008 pri Jánovi Šterbákovi a po ňom i Rostislavovi Čadovi, pričom získal striebro. V nasledujúcej sezóne priviedol po desiatich rokoch ako hlavný tréner Košice k vytúženému víťazstvu. Potom pôsobil v Bardejove, čiže sme s ním boli v úzkom styku, spolupráci. Po ukončení spolupráce s predchádzajúcim trénerovi sme sa museli obhliadnuť po inom a myslím si, že meno pána Tomka z tejto situácie prirodzene vyplynulo," uviedol prezident klubu Juraj Mondík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok