Dúhový pride bude v Bratislave prvýkrát aj s alegorickými vozmi

TASR
8.5.2013 13:16

Dúhový PRIDE Bratislava sa tento rok uskutoční na jeseň. Na pochode za práva gejov, lesieb, bisexuálnych a transgender ľudí budú prvýkrát aj alegorické vozy s hudbou. "Týmto krokom ukazujeme, že spoločnosť sa otvára a čo bolo pred štyrmi rokmi nepredstaviteľné, už dnes nie je taký problém," povedala hovorkyňa podujatia Romana Schlesinger.

Dúhový pride bude v Bratislave prvýkrát aj s alegorickými vozmi
SITA

Organizátori pochodu poukázali na to, že za tri roky došlo k progresu v komunikácii s mestom, políciou i posunu vo vnímaní všeobecnej spoločnosti. "Posunuli sme sa. Vlani sa nám podarilo prejsť bezpečne centrom Bratislavy. Atmosféra bola uvoľnená, pochod farebný a ľudia sa cítili príjemne. Tento rok by sme chceli opäť pripraviť podujatie pre všetkých," konštatovala Schlesinger.

Podotkla, že v Európe je teraz prelomové obdobie v spoločenskej akceptácii gejov, lesieb, bisexuálnych a transgender ľudí. "Príkladom pozitívnych zmien aj na Slovensku je, že naša vláda sa konečne začala ich postavením zaoberať a zriadila si na to poradný orgán. Je to však len začiatok dlhej cesty a na dosiahnutie nevyhnutnej spoločenskej zmeny je potrebná podpora verejnosti," doplnila Schlesinger.

Pochod organizujú občianske združenia Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť, divadlo NoMantinels a o. z. TransFúzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok