Lipšicova NOVA a kollárovci pôjdu spolu do župných volieb

SITA
8.5.2013 11:32

Dohoda medzi Novou väčšinou a Liberálnou dohodou má pre pravicových voličov signalizovať, že na slovenskej politickej scéne existujú subjekty, ktoré dokážu spolu komunikovať.

Lipšicova NOVA a kollárovci pôjdu spolu do župných volieb
SITA

Nová väčšina a Liberálna dohoda nasadia do jesenných župných volieb minimálne dvoch spoločných kandidátov na predsedov vyšších územných celkov. O čerstvej dohode dnes na brífingu informovali Daniel Lipšic z Novej väčšiny (NOVA) a Jozef Kollár, Juraj Miškov a Daniel Krajcer z Liberálnej dohody (LIDO).

Dohoda má pre pravicových voličov signalizovať, že na slovenskej politickej scéne existujú subjekty, ktoré dokážu spolu komunikovať. Mená ani kraje zatiaľ však prezradiť predstavitelia týchto subjektov nechceli.

Na margo konkrétnych mien a krajov Lipšic povedal, že spoločnosť netreba traumatizovať informáciami o tom, ako politici hodiny rokujú. Najmä keď je výsledok rokovaní podľa neho ešte "v lufte". Krajcer informoval, že jednotlivé kraje sú ešte otázkou niekoľkých alternatív. Isté je, že na kandidátkach NOVA budú vo všetkých krajoch figurovať aj mená z LIDO. Miškov tvrdí, že kandidáti LIDO aj NOVA sú dobrí. Volebným kľúčom nebude ich príslušnosť k politickému subjektu ale kvalita.

Spojenie konzervatívnej NOVA a liberálnej LIDO nie je podľa Lipšica z názorového hľadiska problémom. Výtlky na našich cestách podľa neho nie sú ani konzervatívne, ani liberálne, sú najmä hlboké. Dodal, že spoluprácu si členovia týchto subjektov vyskúšali jeden a pol roka vo vláde Ivety Radičovej. "Je to signál reálnej možnosti spolupráce pravicových strán," vyhlásil predseda NOVA. Kollár dodal, že vôľa všetkých spočíva v snahe vytvoriť zo Slovenska suverénnu krajinu, kde žijú slobodní a slušní ľudia.

V súvislosti s kandidátom na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja sa spomínalo meno Daniela Krajcera z LIDO. Ten povedal, že jeho ani spoločné rozhodnutie v tejto veci zatiaľ nepadlo. Kandidátom NOVA v Žilinskom samosprávnom kraji je primátor Trenčianskych Teplíc Michal Sygút. Lipšic nevylúčil, že dohoda NOVA a LIDO sa týka jeho. O spolupráci v budúcnosti, napríklad v prezidentských voľbách, zatiaľ nechceli politici hovoriť. O dohodách budú informovať, keď sa uzatvoria.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok