Myjava zdolala Senicu

SITA, TA3
5.5.2013 23:15

Nováčik zanechal svojou hrou veľmi dobrý dojem, neprehral už osem kôl za sebou a už len krôčik mu chýba k definitívnej záchrane v Corgoň lige.

utbal - Corgoň liga 2012/2013 - 29. kolo - sobota:

FK Senica - Spartak Myjava 0:3 (0:0)

Góly: 56. Sládek, 68. P. Pavlík (vlastný), 90.+ Kuračka, ŽK: 13. T. Bruško (Myjava), rozhodovali: R. Weiss - T. Somoláni, Balko, 4 402 divákov

Zostavy:

Senica: Švenger - Wijlaars, P. Pavlík, R. Pillár, Patrik Mráz - T. Kóňa, Jirásek (61. R. Blackburn) - Jaroslav Diviš, Piroska (78. Martin Ďurica), Štepanovský - Kalabiška (61. J. Križko)

Myjava: Solnička - Siva, Častulín, Černáček, Šulek - T. Marček, T. Bruško (72. L. Pelegríny) - Kukoľ (46. Kuračka), Sládek, E. Daniel (89. Ľ. Urgela) - Z. Harsányi

Záhoracko-kopaničiarske derby sa konalo vo výbornej atmosfére. V prvom polčase bola hra vyrovnaná, väčšinou sa odvíjala medzi šestnástkami. Prvú šancu mali domáci Seničania po rohovom kope Kóňu, ktorý našiel Pavlíka, no lopta skončila len na hornej sieti. Ďalšia príležitosť nasledovala po polhodine zápasu a utvorili ju Myjavčania. Harsányi so Sivom sa ocitli za obranou Záhorákov sami pred Švengerom, no nepochopiteľne sa zrazili a bol z toho len rohový kop. Po jeho zahratí Bruškom hlavičkoval Siva, výborným zákrokom sa prezentoval gólman Švenger. Potom prišli aj možnosti Seničanov. Diviš sa preštrikoval až pred Solničku, ten jeho strelu vyrazil na roh, ktorý následne zahral Kôňa, lopta preletela ku Kalabiškovi pri zadnej žrdi a ten netrafil prázdnu bránku. Diviš sa dostal do zakončenia v 37. min, keď bol za defenzívou Myjavy, ale trafil vedľa.

Seničanov zastihol druhý polčas v totálnom útlme. Hrali veľmi slabo. Naopak, Myjavčania na ihrisku dominovali. V 55. min po prihrávke Daniela bol v "gólovke" Sládek. Stopér Pavlík v poslednej chvíli sklzom odvrátil loptu na roh. Po jeho zahraní hostia predviedli signál, na ktorého konci bol Sládek a jeho tvrdá strela halfvolejom skončila za Švengerovým chrbtom - 0:1. Druhý gól Spartaka priniesla 68. min: po nákope Bruška od polovice ihriska hlavičkovým vlastným gólom prekonal senického brankára Pavlík. Ďalšiu dobrú možnosť mali Myjavčania v 77. min, po Kuračkovej prihrávke bol zoči - voči brankárovi Sládek, no tentoraz prestrelil. Slabo hrajúci Seničania trafili do priestoru bránky až v 84. min, ale s Mrázovým streleckým pokusom nemal Solnička veľa problémov. Oveľa viac ťažkostí narobila na druhej strane Švengerovi strela striedajúceho Pelegrínyho. V nadstavenom čase zakončoval opäť Pelegríny, po jehe strele zazvonilo brvno senickej bránky a voľný Kuračka usmernil loptu do siete - 0:3.

Hlasy:

Vladimír Koník (tréner Senice): "Týmto zápasom sme sa vrátili na úvod jarnej časti, keď sme 0:3 prehrali s Ružomberkom. Stretnutie sme prehrali v hlavách. Celý týždeň sme sa chystali najmä na štandardné situácie súpera. Vedeli sme, aký význam má derby. Hráči zápas nezvládli, chýbal im pohyb, veľmi zle riešili množstvo situácií. Ťažko sa mi to celé hodnotí, na to potrebujem deň, dva. Zlyhali sme všetci. Myjava zaslúžene vyhrala."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Jednoducho povedané: krásny výsledok. Podali sme vynikajúci výkon po všetkých stránkach. Dobre sme sa pripravili, hralo sa na kvalitnej tráve, hoci na môj vkus trocha pomalej. Chceli sme hrať futbal a dosiahnuť v Senici dobrý výsledok. Veľmi nám pomohol prvý gól, tretí zásah už bol len čerešničkou na torte. Bol to nádherný zápas v krásnej futbalovej atmosfére."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok