Slovan už pripravoval oslavy, Trenčín ho schladil

SITA, TA3
5.5.2013 21:19

Hostia sa už chystali na majstrovské oslavy, do zápasu však vstúpili katastrofálne - Trenčín už v 9. min viedol o dva góly.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 29. kolo - nedeľa:

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 4:1 (2:0)

Góly: 7. a 48. William, 9. Holúbek, 54. F. Kubík - 77. Gorosito, ŽK: 19. Rodríguez da Silva - 34. Pauschek, 57. Kladrubský, 83. Milinkovič, 90.+ P. Sabo, rozhodovali: P. Hrčka - Súkeníková, Jančovič, 4129 divákov 

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Lobotka - Mazan (75. Frimmel), Štefánik, Holúbek, F. Kubík (90.+ Ďuriška) - William (90. Fanendo Adi) 
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek (46. Lukšík) - Kladrubský (60. P. Sabo), Grendel - Halenár, Milinkovič, Seydouba Soumah (60. Hlohovský) - L. Peltier 

Hostia sa už chystali na majstrovské oslavy, do zápasu však vstúpili katastrofálne - Trenčín už v 9. min viedol o dva góly. Najskôr v 7. min Holúbek uličkou vysunul Williama, ktorý z uhla prestrelil Putnockého. Zakrátko sa do šestnástky hostí predral Kubík, po jeho páde po súboji s protihráčom hra pokračovala. Lopta sa odrazila k Holúbkovi a ten ju nekompromisne napálil do siete. Aktívni domáci sa snažili nepustiť protivníka do tlaku a Slovan sa dostal iba k nedôraznému zakončeniu niekoľkých akcií. V prvom polčase predvádzali obe mužstvá kvalitný futbal, iba vážnejších šancí na skórovanie nebolo veľa, pretože súperi pozorne bránili. Rýchlonohí Trenčania vyrážali do protiútokov, hosťom hra v prvom polčase viazla a doplácali na nepresnú streľbu.

Aj do druhého dejstva vstúpili domáci aktívne, čo im prinieslo ďalšie dva góly. V 48. min Kubíkov center našiel voľného Williama, ktorý sa nezľakol vybiehajúceho brankára a poslal loptu do odkrytej bránky. O šesť minút neskôr sa Kubík vyhol ofsajdovej pasci a svoje sólo zakončil rutinérskym obstrelením Putnockého. Trenčianska ofenzíva zaskočila lídra súťaže, ktorý sa nedokázal dostať do hry, ani ku kvalitnejšiemu zakončeniu. Domáci ovládli zápas, ďalšie dve príležitosti zmaril Mazanovi gólman hostí. Trenčín potom spustil nohu z plynu, čo sterilní hostia využili na skorigovanie skóre, v 77. min Gorosito hlavičkoval presne. V 82. min sa ocitol sám pred Volešákom Milinkovič, brankár domácich však predviedol výborný zákrok a nepripustil zdramatizovanie duelu.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Vstup do zápasu nám vyšiel výborne, hrali sme s potrebnou dravosťou a boli sme efektívni. Zápas mal obojstranne vysokú úroveň, obe mužstvá chceli hrať futbal. Diváci videli krásne divadlo s víťazným koncom pre nás. Zdolať kvalitný Slovan takýmto spôsobom je skvelé. Ešte si to užijeme, ale od pondelka musíme pokračovať v našej práci ďalej. Výsledkovo to bol pre nás jeden z najlepších zápasov vôbec. Myslím si však, že môžeme hrať ešte kvalitnejšie."


Samuel Slovák (tréner Slovana): "Tento zápas sme nezvládli. Dá sa síce prehrať, ale takýmto spôsobom je to neprijateľné. Do stretnutia sme vstúpili zle, Trenčín nám strelil góly a dostal sa na pozitívnu vlnu. Súper šiel výkonnostne nahor, my dole. Hoci sme vedeli o ich sile, boli sme až príliš nekoncentrovaní. V druhej časti zápasu sme pridali, no Trenčín bol napokon lepší vo všetkých atribútoch. Zaspali sme začiatok duelu a potom sa dalo reagovať už len veľmi ťažko."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok