Začala generálna opravu 4. bloku jadrovej elektrárne V2

TA3
4.5.2013 16:05

Slovenské elektrárne, a. s., začnú dnes generálnu opravu (GO) 4. bloku Atómových elektrární Bohunice (EBO) V2. Táto oprava je druhou v pláne generálnych opráv slovenských atómových elektrární na rok 2013. Informovala o tom hovorkyňa SE Janka Burdová.

Začala generálna opravu 4. bloku jadrovej elektrárne V2
SITA

"K činnostiam, ktoré sa budú realizovať v rámci plánovanej opravy, patria štandardné údržbové práce a čiastočná výmena paliva reaktora 4. bloku," spresnila.

Pripomenula, že odstávky a opravy sú štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a realizujú sa ako dlhodobo plánovaný proces. Príprava každej odstávky sa začína s ročným predstihom. Spoločnosť Slovenské elektrárne, a. s., je najväčší výrobca elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-% podielom. Zvyšných 34-% akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. V roku 2012 spoločnosť dodala do elektrickej siete 20,7 TWh elektrickej energie. Ku koncu roka 2012 mala spoločnosť 5171 zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok