Vůjtka potešila efektivita i úspešný vstup

SITA
3.5.2013 20:48

Slovenská hokejová reprezentácia si poradila s prvou prekážkou v Helsinkách, v piatkovom otváracom zápase 77. svetového šampionátu zdolala Francúzov 6:2. Slovákom vychádzalo v úvode turnaja zakončenie, z 37 streleckých pokusov sa radovali 6-krát.

Vůjtka potešila efektivita i úspešný vstup
SITA

Len druhýkrát pod vedením trénera Vladimíra Vůjtka dosiahli Slováci v jednom zápase šesť gólov. Prvý raz sa im to podarilo 12. novembra 2011 v Mníchove proti Nemecku (6:3). V piatok sa v Hartwall Areene gólovo presadili všetky štyri formácie. "Šesť gólov sme už dávno nedali, preto sme s dnešným zápasom veľmi spokojní. Tím budujeme už dva roky a budeme radi, ak by sa nám ďalej takto strelecky darilo," uviedol Vladimír Vůjtek.

Reprezentačný kouč označoval pred šampionátom duel s Francúzmi za veľmi dôležitý. Galský kohút potrápil jeho zverencov vlani v záverečnom zápase základnej skupiny (5:4) a hráči i realizačný tím aj tentoraz očakávali tuhý odpor. Slováci chceli vstúpiť do turnaja víťazne a získať potrebnú pohodu.

"Po vlaňajšku sme mali z Francúzov trocha obavy. Vedeli sme, že dobre korčuľujú a hrajú perfektne presilovky. Nečakali sme však, že nasadia forčeking a od začiatku pôjdu napádať našich obrancov hneď vo dvojici. Robilo nám to chvíľu problémy a sme radi, že sme to ustáli a nepovolili im výraznejšie šance. Miklíkov gól nás upokojil a v druhej tretine sme už kontrolovali hru až na tri momenty, keď nás pri ich nájazdoch podržal brankár Staňa," hodnotil Vladimír Vůjtek.

V tretej časti sa jeho zverenci dostali do vedenia 5:0. Prišlo však poľavenie a Francúzi strelili dva góly. "Hráči sa uspokojili a mysleli si, že už iba dohráme zápas. To sa nikdy nevypláca," pripustil kouč, ktorý pred šampionátom mal obavy z obrany. Nevychádzali z plnenia defenzívnych činností. Vůjtek mal pochybnosti o rozohrávke zadákov. "Máme iných obrancov ako vlani, nie sú takí konštruktívni. Sú však bojovní, v osobných súbojoch dobrí a vedel som, že ich budú vyhrávať," priznal Vůjtek.

Slováci po víťaznom vstupe do šampionátu začali okamžite myslieť na sobotňajší zápas s Fínmi. Bude to iný duel ako s Francúzmi, domáci v ňom budú favoritmi. Slovenský realizačný tím má k dispozícii video z posledného prípravného súboja Suomi a sledoval aj piatkové vystúpenie severanov s Nemeckom.

"Fíni sú doma, bude ich hnať publikum. Odohrali sme už viacero kvalitných zápasov na ľade ťažkých súperov. Ja sa na ten zápas teším. Nie je to duel, v ktorom sa musí, ale môže," upozornil Vladimír Vůjtek. Český kouč zatiaľ nerozhodol, kto nastúpi v sobotu do bránky. V piatok veľmi dobre chytal Rastislav Staňa, pripravený je však aj Jaroslav Janus.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok