V Krásne vznikne nový priemyselný park

SITA
3.5.2013 12:04

V chátrajúcom areáli bývalej priemyselnej píly v Krásne nad Kysucou sa developerské spoločnosti Panattoni Europe a Accolade chystajú vybudovať nový priemyselný park.

V Krásne vznikne nový priemyselný park
wiki

"Sme pripravení v Krásne nad Kysucou investovať 20 miliónov eur. Predpokladáme, že by tu mohlo vzniknúť až 500 nových pracovných miest,“ povedal Milan Kratina zo spoločnosti Accolade. Krásno nad Kysucou je podľa marketingovej riaditeľky spoločnosti Panattoni Europe Kláry Fritsch novo objavený klenot medzi priemyselnými parkami.

"Leží uprostred závodov Hyundai a KIA a logicky sa tak zameria hlavne na automobilový priemysel alebo na presné strojárenstvo. Krásno ako jediný park v regióne ponúkne na 50 000 metroch štvorcových dve špičkovo vybavené priemyselné haly,“ dodala Fritsch. 

Primátor Krásna nad Kysucou Jozef Grapa sa teší z príchodu svetových developerov. "Spoločnosť Panattoni patrí k najväčším priemyselným developerom sveta, vďaka tomu bude mať naša zóna i v porovnaní s ďalšími priemyselnými parkami na Slovensku vynikajúce postavenie, pretože bude využívať kontakty globálneho developera. V dojazdovej vzdialenosti Krásna žije milión obyvateľov vrátane 70-tisíc nezamestnaných. Verím, že si mnoho z nich nájde v Panattoni Parku Krásno novú prácu,“ povedal Grapa.

Spoločnosť Panattoni Europe spravuje v regióne Poľska, Česka a Slovenska viac ako 1,6 milióna metrov štvorcových priemyselných plôch. Spoločne so skupinou Accolade ponúka na Slovensku a v Česku sedem priemyselných parkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok