Bojovník proti rakovine Pianeta preverí Vladimira Klička

SITA, TA3
3.5.2013 11:52

Svetový šampión v superťažkej hmotnostnej kategórii Vladimir Kličko bude obhajovať svoje štyri boxerské tituly organizácií IBF, IBO, WBA a WBO v sobotu v nemeckom Mannheime proti Francescovi Pianetovi.

Dvadsaťosemročný taliansky pästiar s nemeckým bydliskom Pianeta vo svojej profesionálnej kariére ešte neprehral, na konte má 28 víťazstiev (15 k.o.) a jednu remízu. Rodákovi z Cosenzy začiatkom roku 2010 diagnostikovali rakovinu semenníkov. Krátko nato však podstúpil operačný zákrok, do ringu sa vrátil ešte v decembri toho istého roku a zdolal knokautom v prvom kole Američana Mika Middletona.

Pre Pianetu bude duel s 36-ročným Kličkom ôsmym meraním síl od prekonania zákernej choroby. Vlani dosiahol pästiar s prezývkou "Talianske eso" cenné triumfy nad bývalým majstrom sveta Oliverom McCallom z USA a niekdajším vyzývateľom Francoisom Bothom z JAR.

"Zodriem si zadok, aby som získal tie opasky. Vychádzam z presvedčenia, že nik nie je nezdolateľný," hotuje sa borec, ktorý má životné motto vytetované na vlastnom tele: "Veni, vidi, vici" (historický výrok Gaia Julia Caesara: Prišiel som, videl som, zvíťazil som).

Na rozdiel od bývalých Ukrajincových obetí Pianeta vie, do čoho ide. S Kličkom má skúsenosť ako jeho tréningový sparingpartner. "Vie, čo ho čaká. Preto mu nechýba sebavedomie. Myslí si, že by mohol vyhrať," uvedomuje si Kličkov tréner Johnathon Banks. "Mohol by to byť dobrý zápas," dodal.

"Mám pred Pianetom veľký rešpekt. Je mladý, má nepríjemnú ľavačku a navyše silného bojového ducha," povedal už po zverejnení mena súpera mladší z ukrajinskej bratskej dvojice Kličkovcov, ktorý sa bude v Mannheime pokúšať o svoje 60. víťazstvo v 63. dueli na profesionálnej úrovni. "Pianeta urobí všetko pre to, aby splnil svoje ciele. Dostal som varovanie, so svojím tímom sa budem pripravovať veľmi svedomito," vyhlásil Vladimir Kličko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok