Bratislavský električkový tunel je konečne otvorený

TASR
1.5.2013 09:02

Cez tunel pod Bratislavským hradom od 1. mája jazdia električky. Po vyše roku, kedy mrazom poškodenú asi 800 metrovú rúru zatvorili pre praskliny v ostení, ju opäť sprístupnili verejnej doprave.

Bratislavský električkový tunel je konečne otvorený
SITA

Električky tak začali jazdiť inak.
Do tunela sa vrátili linky číslo 5 a 9. Prvá kopíruje svoju pôvodnú trasu spred vyše roka a jazdí z Rače cez Račiansku, ŽST Vinohrady, Račianske mýto, Radlinského, Obchodnú, Župné nám., Kapucínsku, tunel, Nábr. arm. gen. Svobodu, Botanickú, Karloveskú, M. Sch. Trnavského a Saratovskú v Dúbravke. Linke číslo 9 trasu pozmenili, jej nová je Ružinov, Záhradnícka, Miletičova, Trnavské mýto, Krížna, Špitálska, Námestie SNP, Župné nám., Kapucínska, tunel, Nábr. arm. gen. Svobodu, Botanická, Karloveská a Karlova Ves. "Základný linkový interval bude naďalej osem minút, v režime pracovný deň - školské prázdniny 10 minút, cez víkendy a sviatky 15 minút," informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB).
Zmenenú trasu má aj linka číslo 7, ktorá je presmerovaná na Obchodnú ulicu a predĺžená na Námestie Ľudovíta Štúra a Šafárikovo námestie. Oddnes jazdí po trase ŽST Vinohrady, Račianska, Račianske mýto, Radlinského, Obchodná, Námestie SNP, Jesenského/Šafárikovo nám., Nám. Ľ. Štúra. Dobu prevádzky DPB predĺžil zase linke číslo 6. Bude premávať v pracovných dňoch medzi 6.30 a 9.30 h a tiež medzi 15.00 a 21.00 h.
Linky číslo 2, 3, 4 a 8 ostávajú bez zmeny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok