Bayern deklasoval "polovičnú" Barcelonu

TASR TA3
23.4.2013 23:04

Futbalisti Bayernu Mníchov deklasovali v prvom zápase semifinále Ligy majstrov v domácej Allianz Aréne FC Barcelona 4:0 a vytvorili si skvelú východiskovú pozíciu pred odvetou 1. mája na Nou Campe. O presné zásahy bavorského veľkoklubu sa postarali dvojgólový Thomas Müller, Mario Gomez a Arjen Robben.

V stredu o 20.45 h nastúpia v druhom semifinále Borussia Dortmund proti Realu Madrid. Finále Ligy majstrov je na programe 25. mája na londýnskom štadióne Wembley.

Semifinále LM 2012/2013, prvý zápas: Bayern Mníchov - FC Barcelona 4:0 (1:0)
Góly: 25. a 82. Müller, 49. Gomez, 73. Robben. Rozhodoval: Kassai (Maď.), ŽK: Gomez, Javi Martinez, Schweinsteiger - Bartra, Alexis Sanchez, Jordi Alba, Iniesta, 68.000 divákov (vypredané)
Bayern Mníchov: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger, Javi Martinez - Robben, Müller (83. Pizarro), Ribery (89. Shaqiri) - Gomez (71. Luiz Gustavo)
FC Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Bartra, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis Sanchez, Messi, Pedro (83. Villa)

Do prvej väčšej šance sa dostal domáci tím už v druhej minúte. Stredopoliar Javier Martinez sa zmocnil lopty, pred bránkou našiel Arjena Robbena a ten namiesto prihrávky voľným spoluhráčom volil neúspešný strelecký pokus. V nasledujúcich minútach boli pri lopte častejšie hostia, ich aktivita im však žiadnu výraznejšiu šancu napriniesla.

Zaplnená Allianz Aréna si mohla prvýkrát zakričať "gól" po 25 minútach duelu. Robben centroval z pravej strany do šestnástky, Dante hlavou priťukol na voľného Müllera a ten prudkou hlavičkou zblízka prekonal Valdesa - 1:0. Hostia mohli vyrovnať o štyri minúty neskôr, po Pedrovom strieľanom centri však Dante v poslednej chvíli zachránil pred Messim aspoň na rohový kop.

Hráči Bayernu sa v prvej polhodine hry dvakrát dožadovali penalty po rukách Piqueho a Pedra, rozhodca im však ani v jednom prípade nevyhovel. V úvodných 45 minútach už ani jeden tím nedokázal nájsť recept na skórovanie a do polčasovej prestávky odchádzal spokojnejší nemecký majster.

Vstup do druhého dejstva vyšiel opäť lepšie Bavorom. V 49. minúte sa po rohu dostal k lopte Müller, ktorý ju hlavičkou posunul ku Gomezovi a ten z pozície zaváňajúcej ofsajdom volejom do prázdnej bránky zvýšil na 2:0. Bayern bol stále pri chuti a o pár minút mohol do trojgólového vedenia poslať domácich aktívny Müller, jeho strela ale preletela asi pol metra popri Valdesovej svätyni.

V polovici druhého polčasu zvýšila Barcelona aktivitu a v 69. minúte po rohovom kope Bartra vo veľkej šanci vnútri pokutového územia zaváhal. V 73. minúte bolo už 3:0 pre domácich, keď Müller telom odstavil Albu a Robben svoje sólo zakončil presnou strelou z uhla.

O tri minúty neskôr mohol po štandardnej situácii odpovedať Bartra, ale z otočky z piatich metrov vystrelil vysoko nad. Demontáž Kataláncov dokonal v 82. minúte štvrtým gólom Müller po prihrávke Alabu z ľavej strany.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok