Žilinčania doma prekvapivo nestačili na Nitru

SITA, TASR
23.4.2013 20:16

Futbalisti MŠK Žilina prehrali v predohrávke 30. kola Corgoň ligy doma s FC Nitra 1:2, keď rozhodujúci gól inkasovali od Benčíka v nadstavenom čase.

Žilinčania doma prekvapivo nestačili na Nitru
SITA

MŠK Žilina - FC Nitra 1:2 (1:0)
Góly: 5. Škvarka - 73. R. Cicman, 90. H. Benčík, ŽK: 63. T. Majtán - 50. H. Benčík, 55. R. Cicman, 83. Šimončič, rozhodovali: Trutz - Cuninka, Žákech, 1928 divákov 
Zostavy: 
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, V. Leitner, Ricardo Nunes - S. Angelovič - Barčík, Škvarka, Pich (84. Čmelík) - Guba (60. Vavro), T. Majtán 
Nitra: M. Chudý - R. Cicman, Kaspřák, Struhár, Mičic - Cléber (86. Obradovič), Zošák, Šimončič, Šmehyl (77. Turčák) - Tawamba - H. Benčík (90.+ Dubeň) 

Priebeh zápasu:
V predohrávke 30. kola poslal domácich do vedenia už v 5. minúte Škvarka, ktorý vystrelil spoza veľkého vápna a podarilo sa mu prekonať Chudého v bráne Nitry. Po rýchlom góle sa hralo počas prvého polčasu hlavne v strede poľa. Nitrania mali niekoľko náznakov šancí, hlavne po rohových kopoch, ale nedarilo sa im bezprostredne ohroziť žilinskú bránu.

V 26. min sa domáci útočník Guba pokúsil v šestnástke o efektné „nožničky“, ale poslal loptu presne do rúk brankára hostí. V 33. min sa dostal do dobrej palebnej pozície v pokutovom území Cléber, ale namiesto strely volil nepresnú prihrávku. O dve minúty neskôr poslal peknú krížnu strelu spoza veľkého vápna Barčík, ale tesne minul bránu.

Žilinský kapitán strieľal spoza šestnástky aj v 38. min, tentoraz musel zasiahnuť brankár Chudý. Aj po zmene strán súperi kombinovali v strede ihriska, Nitrania skúšali strieľať z väčších vzdialeností, ale väčšinou veľmi nepresne. V 53. min po rohovom kope nebezpečne hlavičkoval Tawamba, ale Krnáč loptu vyrazil. Na konci 67. min mohol zvýšiť vedenie Žiliny Majtán, pred bránou však v páde loptu zle zasiahol a letela mimo.

Hostia vyrovnali v 73. min, brankár Krnáč neudržal po zákroku loptu v rukách a Cicman ju dorazil do siete. Domáci potom zatlačili Nitranov pred ich bránu, Žilina mala niekoľko čistých šancí, nebezpečne strieľali Mabouka a po ňom Barčík, ale gól z tohto tlaku nevyťažili. Rozhodnutie prišlo v nadstavenom čase, kedy po rohovom kope Nitry rozhodol svojím gólom o zisku dôležitých bodov pre Nitru Benčík.


Hlasy:
Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Za prvý polčas sa môžem žilinskému divákovi len ospravedlniť. Boli sme pasívni, bojazliví, nepresní v prechodovej fáze, aj keď sme vyhrávali. Druhý polčas bol zaujímavejší, po vyrovnávacom góle sme sa začali lepšie pohybovať, mali sme viac šancí. To, čo sa stalo v nadstavenom čase, sa môže stať len nám. Zlyhali hneď traja hráči, ktorí mali strážiť súpera. Myslím si, že sme neboli horšie mužstvo, zápas sme mohli aj vyhrať."

Jozef Vukušič (tréner Nitry): "Pre nás to bol dôležitý zápas a tešíme sa, že sme zabodovali. V prvom polčase nám chýbala finálna fáza, nemali sme ani strelu na bránu. Myslím si, že momentálne máme lepšie mužstvo ako Žilina. Vyrovnali sme a dali gól v nadstavenom čase, čo je už o šťastí, ale myslím si, že sme vyhrali zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok