SaS vymenovala 5 regionálnych šéfov, odchod členov sa vraj zastavil

TASR
23.4.2013 17:32

Opozičná strana SaS má piatich nových regionálnych predsedov, ktorých v pondelok (22. 4.) podvečer vymenovala Republiková rada. Noví funkcionári nahradia odídencov, ktorí rady liberálov opustili spolu s Jozefom Kollárom.

SaS vymenovala 5 regionálnych šéfov, odchod členov sa vraj zastavil
SITA

Novým regionálnym predsedom v Bratislave je Vladimír Sloboda, v Žarnovici, Žiari nad Hronom a Banskej Štiavnici Juraj Slašťan, v Poprade, Levoči, Kežmarku a Starej Ľubovni Slavomír Božoň, v Žiline a Bytči Milan Laurenčík a v Senci a Pezinku Ľuboš Majer.

Regionálna štruktúra SaS zahŕňa v rámci Slovenska 31 regiónov. V súčasnosti je obsadených 30 pozícií. Posledná, 31. pozícia regionálneho predsedu (Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves), bude obsadená na najbližšom rokovaní Republikovej rady.

Liberáli zároveň v pondelok vymenovali krajských koordinátorov SaS pre jesenné voľby do vyšších územných celkov. V Bratislavskom kraji je to Vladimír Sloboda, v Trnavskom Róbert Kudláč, Nitrianskom Radoslav Pavelka, Trenčianskom Ľuboš Samák, Banskobystrickom Radovan Sloboda, Žilinskom Michal Uherčík, Prešovskom Milan Piršč a v Košickom kraji Peter Pihorňa.

"Vďaka týmto nomináciám sa strana môže naplno venovať komunálnej politike v regiónoch Slovenska. Tiež môžem povedať, že odchod členov sa zastavil. Potešiteľné je, že od kongresu evidujeme zvýšený počet žiadostí, ktorým sa konečne môžeme v plnej miere venovať," vyhlásil predseda SaS Richard Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok