Traja mŕtvi po streľbe v českej továrni na výrobu lietadiel

TASR, foto: ČTK
10.11.2011 15:29

Dvaja členovia predstavenstva spoločnosti Aircraft Industries, ktorá vlastní bývalú leteckú továreň v českých Kunoviciach, v okrese Uherské Hradiště, sa dnes stali obeťami strelca, ktorý vyčíňal v jej areáli.

Traja mŕtvi po streľbe v českej továrni na výrobu lietadiel

Obeťami sú podľa informácií webového portálu lidovky.cz manažéri Pavel Vach a Petr Veselý, ktorých útočník považoval za zodpovedných za zranenie svojho brata spred troch rokov. Páchateľ zasiahol podľa svedkov aj Ilonu Plškovú, riaditeľku spoločnosti Aircraft Industries, ktorej spôsobil ľahšie zranenie hlavy.

Útočník vtrhol na prebiehajúce zasadanie predstavenstva firmy, kde zajal ako rukojemníkov nielen neskoršie obete, ale i jeho ďalších členov Olega Meljuchova a Vladimira Kolotuškina. Dvojhodinová dráma vyvrcholila streľbou, po ktorej zostali traja mŕtvi.

 

Jedným z nich bol strelec, ktorý napokon obrátil zbraň proti sebe a spáchal samovraždu. Podľa informácií webového portálu idnes.cz útočil Karel Musela, brat bývalého člena predstavenstva firmy a zbrojárskeho magnáta Pavla Muselu. Ten by mohol poodhaliť pozadie nákupu obrnených transportérov, nad ktorými sa vznáša podozrenie z korupcie.

V októbri 2008, keď sa končili rokovania o novej zmluve medzi firmou Steyr a českým ministerstvom obrany, utrpel však vážne zranenia pri love. Pavel Musela zázrakom prežil, následky poranenia mozgu mu ale zostanú do smrti. Je nesvojprávny a nepamätá si nič zo svojej podnikateľskej minulosti. Karel Musela v minulosti vyjadril presvedčenie, že za zranením jeho brata sú práve obchody so zbraňami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok