Trenčín podľahol Žiline

SITA TA3
20.4.2013 20:26

Už na konci prvej minúty vyprodukovali domáci pred súperovou bránkou poriadny závar, ktorý zakončil Štefánik pokusom o obstrelenie gólmana, Krnáč však loptu s námahou vytlačil vedľa žrde.

Zapas v Trenčíne sledoval aj čerstvý slovenský občan David Depetris

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 27. kolo - sobota:

AS Trenčín - MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 22. William - 33. Guba, 83. T. Majtán, ŽK: 48. Rodríguez da Silva, 64. Baéz, 79. P. Mazan, 88. F. Kubík - 39. Paur, 81. Pečovský, 90.+ Krnáč, ČK: 72. Bednárik (Trenčín) za faul, rozhodovali: Mastiš - Mókoš, E. Weiss, 3115 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Bednárik, R. Mazáň - Baéz (68. P. Mazan) - Holúbek (77. Ďuriška), Štefánik, Lobotka - William, F. Kubík

Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Vavro, Ricardo Nunes - Paur (62. M. Mravec), Pečovský - Guba (87. S. Angelovič), Škvarka, Pich (62. Barčík) - T. Majtán

Už na konci prvej minúty vyprodukovali domáci pred súperovou bránkou poriadny závar, ktorý zakončil Štefánik pokusom o obstrelenie gólmana, Krnáč však loptu s námahou vytlačil vedľa žrde. Obe mužstvá sa potom pozorne strážili v medzišestnástkovom priestore, pričom domáci sa snažili o rýchle útoky, no centre nenachádzali tých pravých adresátov. Až v 22. min Trenčínu vyšiel bleskový protiútok, v jeho koncovke našiel Štefánik voľného Williama, ktorý umiestnenou strelou zo stredu pokutového územia nedal brankárovi šancu a otvoril skóre. Hosťom to smerom dopredu príliš nešlo, no v 33. min si domáca obrana nedala pozor na nenápadný žilinský atak, ktorý zakončil vysunutý Guba vyrovnávajúcou strelou pod brvno. Po góle zostali domáci zaskočení a ich súper vycítil šancu, hra však opäť prešla k väčšej obojstrannej opatrnosti.
Po zmene strán sa zápas viac rozprúdil, Žilina už bola útočne nebezpečnejšia, najmä z rýchlych protiútokov, Trenčín sa snažil presadiť kombinačne, ale v spleti súperovej defenzívy to nebolo jednoduché. V 70. min Kubíkovu nebezpečnú strelu z uhla brankár stihol vyraziť, ale dramatický moment nastal v 72. min na opačnej strane - nedorozumenie trenčianskych obrancov a brankára pri zaisťovaní lopty chcel využiť dotierajúci Barčík, ktorého však stiahol za dres Bednárik, za čo videl červenú kartu a hostia kopali penaltu. Tú však Nunes nepremenil, pretože Volešák skvele vystihol smer strely a loptu vyrazil. V 75. min mohli domáci kontrovať, Štefánikov pokus však vykopol na bránkovej čiare Mabouka. Hektický záver lepšie zvládla Žilina, v 83. min Majtán strelou do brankárovho protipohybu k vzdialenejšej žrdi vsietil víťazný gól hostí. Domáci potom ešte reklamovali hru rukou v šestnástke, ale arbiter sa nerozhodol pre pokutový kop.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Odohrali sme vynikajúci prvý polčas, v ktorom sme sa prezentovali rýchlou a dravou hrou a na súpera sme spustili lavínu útokov. Gólovo sme sa však presadili iba raz, a keďže súper bol výrazne efektívnejší, ešte do prestávky sme dostali vyrovnávajúci gól. V druhom polčase sa nám už nedarilo tak dobre zvládať osobné súboje, navyše, vylúčenie nášho hráča a následná penalta s nami dosť zamávali. Napriek tomu mužstvo opäť preukázalo charakter a veľké trenčianske srdce, hráči dreli až do posledných sekúnd, ale chýbal väčší pokoj vo finálnej fáze. Chcem poďakovať divákom za lojálnosť nielen k hráčom, ale i ku mne."

Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Boli sme si vedomí vysokej kombinačnej kvality Trenčína na jeho umelej tráve. Do zápasu sme vstúpili nie príliš dobre koncentrovaní, takže súper si rýchlo vynútil tlak a presadil sa gólovo. Nám sa však podarilo vyrovnať, vrátili sme sa do boja o víťazstvo. V prestávke sme si vysvetlili niektoré veci a druhý polčas sme už zvládli oveľa lepšie. Napriek nepremenenej penalte sme sa presadili aspoň jedným z viacerých našich kvalitných protiútokov. Konečne sa nám podarilo zápas dotiahnuť do víťazného konca."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok