Ružomerok remizoval s Košicami

SITA,TA3
20.4.2013 20:19

Ružomberčania začali agilnejšie. Hneď v úvode mal dve šance Serečin, tá druhá skončila na žrdi košickej bránky.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 27. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - MFK Košice 1:1 (0:1)

Góly: 55. Ďubek - 22. U. Matič, ŽK: 57. P. Maslo - 55. Tofiloski, rozhodovali: Prešinský - T. Somoláni, Chládek, 2013 divákov

Zostavy:

Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, Ondrek (35. Nosek) - M. Nagy, Bielák - Serečin (72. L. Lupták), Ďubek, Almaský (46. Š. Pekár) - Zreľák

Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ostojič, P. Bašista, Sekulič - Hovančík (90.+ Gál-Andrezly), Šinglár (71. Kavka) - Viazanko, U. Matič, K. Diaby - O. Diaby (35. Bukata)

Ružomberčania začali agilnejšie. Hneď v úvode mal dve šance Serečin, tá druhá skončila na žrdi košickej bránky. V 16. min čelil hosťujúci brankár Tofiloski krížnej strele Ďubeka. V 22. min si Matič našiel priestor v pokutovom území súpera a umiestnenou strelou nedal Zichovi najmenšiu šancu - 0:1. V 34. min vyslal delovku spoza veľkého obdĺžnika Viazanko, nebezpečenstvo odvrátil odvážnym vrhnutím sa Nagy. Tri minúty pred polčasovým hvizdom sa v gólovej pozícii ocitol striedajúci Nosek, zblízka však namieril vysoko nad bránku Košíc.
Druhé dejstvo sa začalo v réžii hostí, ktorí sa tlačili pred bránku Liptákov. V 50. min mohol poistiť vedenie Košičanov K. Diaby, ale Zich stihol včas zasiahnuť. O päť minút neskôr Tofiloski zle odkopol loptu, situáciu riešil faulom na Zreľáka, ten následne prihral Ďubekovi, ktorý pohotovou strelou vyrovnal - 1:1. V 61. min "Ruža" založila excelentnú akciu, na jej konci bola Zreľáková strela a Tofiloského odkop lopty z bránkovej čiary. V posledných fázach zápasu boli domáci lepším mužstvom, ale vážnejšiu šancu si nevypracovali.

Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Bol to dobrý zápas. Chlapcom chcem poďakovať, že aj za nepriaznivého stavu dokázali vystupňovať tempo a odmenou za to bol vyrovnávajúci gól, ktorý, pravda, patrí do kategórie šťastných. Potom až do konca zápasu sme sa snažili strhnúť víťazstvo na našu stranu. Napokon sme sa z neho skoro aj radovali, ťažko však povedať, či Zreľákova strela bola alebo nebola za bránkovou čiarou. Z celkového pohľadu je výsledok v poriadku."

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Videli sme kvalitné stretnutie zásluhou oboch mužstiev. Úvod zápasu sme trochu zaspali, potom sme však prebrali iniciatívu a zaslúžene sme sa ujali vedenia. Škoda dosť smoliarskeho vyrovnávajúceho gólu, od tohto momentu domáci prevzali iniciatívu. Remíza je spravodlivá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok