Weissa ml. chce moskovské Dinamo, otec mu odporúča Rusko

SITA
19.4.2013 10:51

O služby slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho sa zaujíma účastník ruskej najvyššej súťaže Dinamo Moskva. Informuje o tom denník Izvestija na svojej webovej stránke.

Weissa ml. chce moskovské Dinamo, otec mu odporúča Rusko
SITA

Dvadsaťtriročnému stredopoliarovi sa 30. júna 2013 skončí platnosť zmluvy s tímom nováčika talianskej Serie A Delfino Pescara, čo chcú Rusi využiť na získanie jeho služieb bez nutnosti platiť zaňho odstupné, pretože Weiss pravdepodobne nezostane v klube, ktorý zostúpi do druhej najvyššej súťaže na Apeninskom polostrove.

"V lete sa Vladovi skončí zmluva a musí sa rozhodnúť o svojom ďalšom osude. Teraz má viacero ponúk z Talianska i ďalších európskych krajín," citovali Izvestija otca futbalistu, trénera kazašského Kajratu Almaty Vladimíra Weissa staršieho, ktorý prezradil, že sa o synovej budúcnosti rozprával aj s koučom moskovského Dinama Danom Petrescom.

"Vlado má agenta, ktorý sa stará o jeho zamestnanie, ale poradil som mu, aby sa poobzeral po nejakom ruskom klube. Môj syn chce hrať v kvalitnom mužstve s účasťou v európskom pohári. Vždy mu pripomínam Rusko, kde ho čaká skvelá budúcnosť. Lenže on už má 23 rokov, je dospelý a musí sa sám rozhodnúť, ja mu v tom môžem len poradiť," dodal bývalý kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie.

Vladimír Weiss mladší je takisto v hľadáčiku talianskeho AC Miláno. V roku 2011 sa tento bývalý hráč Interu Bratislava, Manchestru City či Espanyolu Barcelona stal takmer hráčom Dinama Kyjev. Z prestupu napokon zišlo, hoci slovenský reprezentant prešiel vstupnou zdravotnou prehliadkou.

"Nepotešilo ma, že k nám neprišiel. Je to mladý futbalista, ktorý má veľký potenciál," povedal pre Izvestija bývalý kouč kyjevského Dynama Jurij Siomin. "Môže hrať na viacerých postoch, je fyzicky zdatný a svoje kvality potvrdil v Španielsku. V Pescare som ho síce nevidel, ale myslím si, že by v akomkoľvek ruskom klube hral kľúčovú rolu," dodal Siomin.

Weiss junior odišiel v roku 2006 z Interu Bratislava do akadémie Manchestru City, s ktorým bol zmluvne viazaný do minulého roka. Citizens ho postupne poslali na hosťovanie do Boltonu Wanderers, Glasgowa Rangers a Espanyolu Barcelona. Vlani v auguste sa na jeden rok upísal Pescare, v ktorej drese sa predstavil v 23 dueloch s bilanciou 4 góly a 5 prihrávok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok