Valónsky šíp vyhral Moreno, P. Sagan skončil dvanásty

TA3, TASR
17.4.2013 18:56

Španielsky cyklista Daniel Moreno vyhral belgické preteky Valónsky šíp. Náš Peter Sagan z tímu Cannondale skončil dvanásty.

Valónsky šíp vyhral Moreno, P. Sagan skončil dvanásty
TASR

Jazdec tímu Kaťuša sa presadil vďaka neuveriteľnému finišu pred Kolumbijčanmi Sergiom Henanom (Sky) a Carlosom Albertom Batancurum (Ag2R). Moreno po 205 km v belgických Ardenách v pravý čas a za sebou nechal favoritov ako majstra sveta Philippa Gilberta a minuloročného víťaza Joaquina Rodrígueza.
"Dohodli sme sa, že dostanem šancu. Je to najkrajší úspech mojej kariéry, vyhral som moje obľúbené preteky," cituje slová 31-ročného víťaza internetový portál eurosport.de.

Dvadsať kilometrov po štarte 77. ročníka podujatia sa o únik pokúsila dvojica v zložení Pirmin Lang (IAM) a Gilles Devillers (Crelan-Euphony). Neskôr sa k nim pripojil Jurgen van Goolen (Accent Jobs-Wanty). Pelotón vedený stajňou BMC ich však pohltil 46 kilometrov pred cieľom.

Rozhodovalo sa tak až v záverečnom ostrom stúpaní, kde sa spočiatku dobre držal aj Sagan, ktorý sa zavesil na galusku Gilberta, no v posledných stovkách metrov odpadol. Rovnako sa viedlo aj Gilbertovi, ktorý finišoval 15., jeden z favoritov Tour de France Španiel Alberto Contador z tímu Team Saxo-Tinkoff obsadil so stratou 40 sekúnd 33. pozíciu.

V nedeľu je na programe posledná klasika ardenského týždňa, Liege-Bastogne-Liege.


Valónsky šíp, (Binche - Huy, 205 km):
1. Daniel Moreno (Šp./Katuša) 4:52:33 h, 2. Sergio Henao (Kol./Team Sky) +3 s, 3. Carlos Betancur (Kol./AG2R), 4. Daniel Martin (Ír./Garmin), 5. Michal Kwiatkowski (Poľ./Omega Pharma - Quick-Step) všetci rovnaký čas, 6. Joaquim Rodriguez (Šp./Katuša) +8, 7. Alejandro Valverde (Šp./Movistar), 8. Igor Anton (Šp./Euskaltel), 9. Bauke Mollema (Hol./Blanco), 10. Rinaldo Nocentini (Tal./AG2R), ... 12. Peter SAGAN (SR/Cannondale) všetci rovnaký čas

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok