Kissov Cardiff postúpil prvýkrát do anglickej Premier League

TASR
17.4.2013 07:29

Waleský futbalový klub Cardiff City FC, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar Filip Kiss, postúpil prvýkrát vo svojej 51-ročnej histórii do anglickej Premier League. Miestenku medzi elitou si definitívne zabezpečil vďaka bezgólovej domácej remíze s Charltonom Athletic.

Kissov Cardiff postúpil prvýkrát do anglickej Premier League
SITA

Po záverečnom hvizde sa na štadióne strhli veľké oslavy, hráči sa ocitli v objatí fanúšikov. "Dosiahli sme niečo naozaj výnimočné. Naši hráči sú veľkými víťazmi," povedal pre agentúru AP rozradostený tréner Cardiffu Malky Mackay. Wales tak bude mať v sezóne 2013/2014 v najvyššej anglickej súťaži dva tímy, Swansea City je účastníkom Premier League od roku 2011.

Cardiff sa pred 11 rokmi ešte trápil vo štvrtej lige a čelil vážnym finančným problémom. Po tom, ako sa majiteľom klubu stal malajzijský milionár Vincent Tan, sa však situácia rapídne zlepšila. Cardiff je od novembra na čele League Championship a v posledných troch zápasoch súťaže mu stačí jediné víťazstvo na to, aby postúpil medzi anglickú "smotánku" z prvého miesta.

"Po všetkých tých sklamaniach je postup do Premier League balzamom na dušu a krásnym darčekom pre našich verných fanúšikov, ktorí čakali na túto chvíľu veľmi dlho," povedal dlhoročný obranca Cardiffu Kevin McNaughton.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok