Z SaS odišli piati poslanci

TASR TA3
16.4.2013 10:22

Neúspešný kandidát na predsedu SaS Jozef Kollár, bývalý podpredseda Juraj Miškov a poslanci Daniel Krajcer, Juraj Droba a Martin Chren odišli zo SaS.

Poslanci zakladajú liberálnu platformu s názvom Liberálna dohoda, ktorá má byť občianskym združením. Kollár to oznámil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.
"Včerajšok bol naším posledným dňom v SaS. Spolu s kolegami sme dnes odišli z klubu SaS a zakladáme liberálnu platformu s názvom Liberálna dohoda," povedal Kollár. Pripomenul, že on a jeho prívrženci volali po sebareflexii v strane, ku ktorej nedošlo. K odchodu ich viedla aj radikalizácia politiky SaS, ktorá sa podľa Kollára vystupňovala.

Klub liberálov sa odchodom kollárovcov zúžil na šesť členov. Bude treba vyriešiť otázku čo s ním. Podľa niektorých poslancov by mal zaniknúť, podľa iných nie. Na zriadenie klubu je potrebných minimálne osem členov.

O odchode začali hovoriť po tom, ako Juraj Miškov prišiel na návrh šéfa SaS Richarda Sulíka o post podpredsedu. Kollárovci tvrdili, že Sulík porušil sľub o nekrágľovaní Kollárových prívržencov. Sulík to odmietol. O ďalšej spolupráci hovoril s Kollárom na rokovaní, po ktorom prejavil záujem o väčšinu bodov z Kollárovho predvolebného desatora. Nazdával sa, že je možný názorový prienik. Kollár vyhlásil, že možný nie je, názory sú diametrálne odlišné a pri realizácii Sulíkových predstáv nevidí v strane pre seba priestor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok