Babišov Agrofert kúpil vydavateľstvo Ecopress

TASR
13.4.2013 13:51

Skupina Agrofert miliardára Andreja Babiša pokračuje v expanzii na mediálnom trhu a po Česku najnovšie mieri na Slovensko. Od spoločnosti Economia miliardára Zdeňka Bakalu kúpila vydavateľstvo Ecopress, ktoré na Slovensku vydáva okrem iného Hospodárske noviny.

Babišov Agrofert kúpil vydavateľstvo Ecopress
SITA

Detaily nechce žiadna zo strán zverejniť, konštatuje český spravodajský portál IHNED.cz.

Agrofert vydáva v ČR týždenník 5+2, ten však vlaňajší prvý rok zakončil so stratou 75 miliónov korún (2,89 milióna eur).

Zmluvu o predaji Ecopress podpísal Agrofert s Economiu v piatok (12.4.) v Prahe. Obe zmluvné strany sa dohodli, že detaily transakcie nebudú zverejňovať, informoval hovorca Agrofertu Karel Hanzelka.  Cieľom Agrofertu je podľa Hanzelku zabezpečenie stability a ďalšieho rozvoja spoločnosti. Podnik prevezme so všetkými zamestnancami.


Economiu viedli k predaju slovenského vydavateľstva strategické dôvody. "Dlhodobým cieľom vydavateľstva Economia je vytvorenie moderného organizovaného mediálneho domu v ČR," uviedol v tlačovom vyhlásení Luděk Březina z vydavateľstva Economia.


Transakcia bola podľa Economie súčasťou reštrukturalizácie, ktorá zahŕňa zmenu portfólia odborných titulov v rámci divízie B2B. "Cieľom vlastníkov je vybudovať z Economie popredné centrum ekonomickej a názorovej žurnalistiky na českom trhu," dodal Březina.


V budúcnosti sa chce Economia zamerať na kľúčové tituly, medzi ktoré patria Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a spravodajský portál IHNED.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok