Slováci v príprave v Žlobine zdolali domácich Bielorusov

SITA
12.4.2013 20:15

Slovenská hokejová reprezentácia až v treťom aprílovom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta dosiahla víťazstvo, keď triumfovala v piatok v bieloruskom Žlobine nad domácim výberom 3:0. Góly Slovákov dosiahli Michel Miklík, Martin Bartek a Ján Brejčák.

Slováci v príprave v Žlobine zdolali domácich Bielorusov
SITA

Zverenci Vladimíra Vůjtka čelili v úvodnej časti trom presilovkám, ale brankár Staňa neinkasoval ani raz. V druhej dvadsaťminútovke po vynikajúcej prihrávke Bližňáka otvoril skóre Michel Miklík, druhý presný zásah pridal Martin Bartek. Definitívnu podobu výsledku dal v III. tretine svojim premiérovým gólom v reprezentácii obranca Ján Brejčák.

Slováci, ktorí v 21. zápase proti Bielorusom dosiahli v piatok 14. víťazstvo, nastúpia proti rovnakému súperovi v sobotu 13. apríla o 16.00 h SELČ v Bobrujsku. 

Výsledok - piatok:
Bielorusko - Slovensko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 22. Michel Miklík (Bližňák, Ján Sýkora), 35. Bartek, 56. J. Brejčák (Radivojevič) 
Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Nalivajko, Amosov - Deďuľa, Badyl 

Zostavy
Bielorusko: Miľčakov - Goroško, Černook, Misiuľ, Filičkin, Lisovec, Jeronov, Šinkevič - Konstantin Koľcov, Kovyršin, Kitarov, Kulakov, Meleško, Drozd, Stas, Stefanovič, Solomonov, Jefimenko, Ugarov, Andruščenko, Kaznadej 
Slovensko: Staňa - Sersen, Vydarený, V. Mihálik, Švarný, Čerešňák, Mezei, K. Sloboda, J. Brejčák - Radivojevič, Stümpel, Surový - Bartek, Kukumberg, L. Hudáček - Michel Miklík, Bližňák, Ján Sýkora - Ölvecký, Andrej Šťastný, Marko Daňo - Majdan 

Slováci hrali už od úvodu 2. min v oslabení, keď na trestnú lavicu putoval útočník Kukumberg. Zverenci Vladimíra Vůjtka boli v prvej dvadsaťminútovke aktívnejší, aj keď neskôr čelili ďalším dvom presilovkám súpera: na trestnej lavici pobudli celé dve minúty opäť Kukumberg a Miklík. Slovenský tím vyslal na brankára Miľčakova až štrnásť streleckých pokusov, ale ani jeden neprekĺzol za jeho chrbát. Najväčšiu príležitosť premárnil v 10. min L. Hudáček, zaváhanie pri zakončení ho pripravilo o možnosť otvoriť skóre. To sa podarilo až v 22. min Míklíkovi po výbornom úniku Bližňáka na ľavej strane a milimetrovo presnej krížnej prihrávke pred opustenú bránku Bieloruska. V 34. min pohrozil Kitarov, no Staňa bol pripravený a zneškodnil jeho príležitosť. Zahrmelo na opačnej strane, nahodený puk sa odrazil k Bartekovi, ktorý si ho rukavicou posunul na bekhend a s prehľadom skóroval - 0:2. Výbornú prácu slovenskej defenzívy a brankára Staňu podčiarkli ďalšie tri nevyužité presilovky súpera, na trestnej lavici sedeli postupne Marko Daňo, Vydarený a Sersen. Gólovú bodku za duelom dal v 56. min obranca J. Brejčák, ktorý pri signalizovanom treste pre jedného z domácich hokejistov nahodil puk od modrej čiary smerom na bránku súpera, Miľčakov ho nevidel a skončil v jeho sieti - 0:3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok