Corgoň liga - Dunajská Streda - Nitra 0:2

SITA
9.11.2011 20:02

Futbal - Corgoň liga 2011/2012 - 16. kolo: DAC 1904 Dunajská Streda - FC Nitra 0:2 (0:1) Góly: 42. I. Hodúr (z 11 m), 61. Šimonek, ŽK: 33. Hílek, 79. I. Obert, 84. Struhár - 20. M. Kolmokov, 29. R. Sloboda, 77. Harbuľák, 82. V. Gajdoš, rozhodovali: Ježík - Tomčík, Slyško, 1047 divákov

Zostavy:
Dunajská Streda: P. Kováč - Helísek, Struhár, R. Konečný, Zs. Németh - Boya (66. Tomčák), Hílek - I. Obert, Čorič (84. Lénárth), Kabele - Z. Harsányi (66. Matůš) 
Nitra: M. Chudý - Kaspřák, Martin Tóth, M. Kolmokov, Harbuľák - Držík - Ľ. Kolár (90.+ Matúš Mikuš), I. Hodúr (90.+ F. Moravčík), V. Gajdoš, R. Sloboda (82. Čirik) - Šimonek

Na Žitnom ostrove sa stretli mužstvá s negatívnymi sériami a úvod zápase ukázal, prečo sa im nedarí. Väčšina hráčov mala na ťažkom teréne problémy so spracovaním lopty a preriedené tribúny videli veľké množstvo nepresností. Hre hosťujúceho tímu sa snažil vtlačiť pečať najmä kapitán Hodúr, ktorý v 14. min pekne vysunul Kolára, ale ten z výhodnej pozície zakončil slabo. Na druhej strane v 20. min Harsányi vysunul Kabeleho, ktorého na hranici šestnástky nedovolene zastavil Kolmokov, Čorič sa však pri priamom kope z výhodnej pozície pošmykol a netrafil bránku. V 24. min sa Nitran Držík po peknom prieniku z vlastnej polovice dostal na dostrel, ale špičkou poslal loptu do Kováčovho náručia. Ďalší vzruch prišiel až pred koncom prvého polčasu, keď sa najskôr Hílekova tečovaná strela dostala ku Kabelemu, ktorý z výhodnej pozície napálil do bočnej siete. Trest prišiel o minútu: hostia predviedli peknú akciu, Sloboda si narazil s Gajdošom a lopta sa dostala ku Kolárovi, ktorého "tutovku" zmaril Kováč. Nasledoval však šokujúci verdikt rozhodcu Ježíka, ktorý síce ponúkol hosťom výhodu, napokon však za Struhárov faul na Gajdoša odpískal pokutový kop. Zodpovednosť na seba zobral Hodúr a s istotou dostal svoj tím do vedenia - 0:1.

Domácim sa ani v druhom polčase nedala uprieť snaha, pred bránkou však boli úplne neškodní. Naopak, hostia výborne dirigovaní Hodúrom viackrát nebezpečne pohrozili. V 52. min predviedla Nitra pekný signál z rohu: Hodúr našiel Gajdoša, ale jeho "delovka" mierila nad bránku. Na opačnej strane predviedol pekný slalom Kabele, obrana Nitry však jeho strelu tečovala na roh. Po hodine hry prišlo definitívne rozhodnutie, keď na Hodúrov roh najvyššie vyskočil Šimonek a hlavou prekonal Kováča - 0:2. V 69. min Dunajská Streda zaznamenala prvú strelu na bránku, ale Hílek Chudého neprekvapil. Pekný futbalový moment priniesla 73. min: Gjadošovu strelu vytlačil Kováč spod brvna. Záverečný platonický tlak DAC-u priniesol dve nebezpečné Tomčákove strely, do siete si však cestu nenašli. Nitra napriek tomu ukončila svoju šnúru zápasov bez víťazstva na hodnote deväť. Domáci prehrali piaty duel v rade.

Hlasy:

Krisztián Németh (tréner Dunajskej Stredy): "Futbal nás teraz facká zo všetkých strán. Dnes sa to stalo aj zo strany, odkiaľ sme to nečakali... Boli sme nervózni, nepresní. Góly sme inkasovali z penalty a rohu, sami sme nedokázali skórovať. Kľúčové situácie je ešte pod vplyvom emócií ťažko komentovať. Musím si ich pozrieť na videu. Možno sme mali aj my kopať penaltu a možno mal byť aj vylúčený hráč Nitry." 

Cyril Stachura (tréner Nitry): "Vedeli sme, že tento zápas bude o nasadení a bojovnosti. Na to sme sa pripravovali a po tejto stránke sme dnes obstáli. Sedemdesiat minút sme boli futbalovejší, vypracovali sme si viac šancí. Naopak, domácich sme do príležitostí nepustili. Preto si myslím, že naše víťazstvo je zaslúžené."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok