Corgoň liga - Slovan - Banská Bystrica 3:2

SITA
9.11.2011 19:55

Futbal - Corgoň liga 2011/2012 - 16. kolo: ŠK Slovan Bratislava - FK Dukla Banská Bystrica 3:2 (0:1) Góly: 65. a 90.+ Halenár (prvý z 11 m), 67. Guédé - 38. a 58. Jakubko, ŽK: 18. Had - 41. M. Pančík ml., 50. Jakubko, 52. Považanec, 70. Marek Hlinka, rozhodovali: Chmura - Brendza, Slyško, 1480 divákov

Zostavy:
Slovan: L. Hroššo - Bagayoko, Kolčák, Had, Štepanovský (46. Táborský) - Guédé, Grendel (46. Pauschek), Halenár, I. Žofčák - Šebo, Lačný (74. Hartig) 
Banská Bystrica: Belic - M. Pančík ml., Poljovka, Gyömbér, T. Hučko (72. M. Bažík) - Marek Hlinka, B. Ľupták - Rejdovian, Považanec (82. Kupčík), Brašeň - Jakubko 

Hosťujúci gólman Belic v 9. min preukázal svoj dobrý postreh, keď najskôr zlikvidoval tvrdú strelu Šeba a vzápätí vyrazil na svoju bránku pokus Halenára. O deväť minút neskôr kapitán Banskej Bystrice Poljovka odkopol Šebovu prihrávku na rohový kop, keď predtým pokusy Jakubka a Brašeňa z diaľky zostali iba pokusmi. Hra sa preniesla do stredu ihriska a Brašeňov strelecký pokus v poslednej chvíli odvrátila domáca obrana na rohový kop. Rozhodujúcim momentom prvého polčasu bola 38. min, keď Jakubko v páde akrobaticky prekonal domáceho Hrošša. V pokutovom území ho dokonale našiel Rejdovian.

Unikátne veci sa diali v tomto meraní síl v druhom polčase. Hneď v jeho úvode v 46. min Hroššo včasným odkopom zachránil pred nabiehajúcim Jakubkom. O minútu neskôr Belic ukázal svoje majstrovstvo, keď Šebovu hlavičku odkopol na rohový kop. V 49. min brankár hostí opäť vyšiel víťazne zo súboja so Šebom, keď jeho strelu z 18 m vyrazil pred seba. Hostia zvýšili na 2:0 v 58. min, keď Považanec vyhral bežecký súboj s Guédém a jeho center poslal pohotovo hlavou Jakubko do siete Hrošša - 0:2. Domáci vyrovnali v rozpätí dvoch minút, najprv skóroval v 65. min Halenár z pokutového kopu a potom v 67. min Guédé presnou hlavičkou. V záverečnej 10-minútovke sa obe mužstvá snažili stiahnuť víťazstvo na svoju stranu. V 82. min Kupčík hlavou minul bránku Slovana, v 87. min Belic vyrazil pokus Hartiga a o dve minúty sa Hroššo zaskvel pri strele Brašeňa. O všetkom rozhodol v nadstavenom čase kanonier "belasých" Halenár, ktorý z priameho kopu dosiahol nielen víťazný gól tohto merania síl, ale aj svoj jubilejný 100. v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Hlasy:

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "Som rád, že sme toto stretnutie zvládli. Otočiť z 0:2 na 3:2 je vynikajúce. Ukázali sme, že máme svoju silu. Súboj bol o morálke a nasadení, lebo po prvom polčase, ktorý sme odohrali veľmi zle, sa našli v našom mužstve hráči, ktorí toto mužstvo ťahali. Výborne hrali Bagayoko a Halenár, v druhom polčase aj Žofčák. Hráčom som už dávnejšie povedal, že majú ešte štyri - päť zápasov na to, aby v tomto mužstve začali aj po zime, ak ja budem trénerom. Bolo to veľmi dobré stretnutie a fantasticky gól dal Halenár, ktorý naše mužstvo ťahal už v štyroch - piatich zápasoch. Gratulujem mu k ligovej stovke, lebo dať v jeho veku sto gólov je veľký výkon." 

Štefan Zaťko (tréner Banskej Bystrice): "Odohrali sme veľmi nešťastný zápas. Naše mužstvo si nezaslúžilo toto stretnutie prehrať. Súperovi gratulujem k víťazstvu. Pokutový kop proti nám bol veľmi prísny a Had mal v tomto stretnutí vidieť červenú kartu. Hoci viem, že za tieto slová budem pykať, poviem to otvorene: hlavný rozhodca toto stretnutie nezvládol, bol najslabším článkom. Nech si on spytuje svedomie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok