Sagan triumfoval v klasike Brabantský šíp a ospravedlnil sa hosteske

TASR
10.4.2013 17:33

Slovenský cyklista Peter Sagan sa osobne ospravedlnil hosteske Maji Leyeovej za pódiový incident po pretekoch Okolo Flámska. Rodák zo Žiliny jej pred stredajšími pretekmi Brabantský šíp v Belgicku odovzdal kyticu kvetov a odmenil ju tromi bozkami.

Sagan triumfoval v klasike Brabantský šíp a ospravedlnil sa hosteske
ČTK

"Opäť ju stretnem a dúfam, že nájdem spôsob, ako by mi mohla odpustiť. Bol to naozaj len žart. Čo iné to mohlo byť? Problém je však v tom, že ľudia to nepochopili. Ale už som sa jej ospravedlnil," povedal Sagan pred začiatkom pretekov pre Gazzetta dello Sport.

Dvadsaťtriročný cyklista vyvolal búrku nevôle po tom, čo na pódiu chytil za zadok hostesku v momente, keď gratulovala víťazovi Fabianovi Cancellarovi. Redaktorka portálu cyclingnews.com Jane Aubreyová ho za tento čin dokonca nepriamo obvinila zo sexuálneho obťažovania. Sagan sa následne ospravedlnil za svoje gesto prostredníctvom sociálnej siete Twitter a videonahrávky.

Slovenský cyklista Peter Sagan si pripísal na konto ďalší skvelý výsledok

Triumfoval v stredajších pretekoch Brabantský šíp v okolí Bruselu. Jazdec stajne Cannondale sa presadil tradične v záverečnom špurte, keď nedal šancu domácemu favoritovi Philippovi Gilbertovi a pripísal si už ôsme tohtosezónne prvenstvo.

Sagan sa presadil napriek technickým problémom, ktoré ho postihli 37 kilometrov pred koncom, kedy musel meniť bicykel. Napriek tomu sa rýchlo vrátil na čelo pelotónu. Približne desať kilometrov pred cieľom sa od hlavného pola odpojilo jedenásť jazdcov, medzi ktorými figuroval aj Peter Sagan, a tí si to v závere rozdali o prvenstvo.

Dvadsaťtriročný Slovák zaútočil necelý kilometer pred cieľom v záverečnom stúpaní a v špurte nedal šancu domácemu Philippovi Gilbertovi.

výsledky:
1. Peter SAGAN (SR/Cannondale), 2. Philippe Gilbert (Bel./BMC), 3. Björn Leukemans (Bel./Vacansoleil-DCM), 4. Sylvain Chavanel (Fra./Omega Pharma-Quick Step), 5. Simon Geschke (Nem./Argos-Shimano), 6. Greg Van Avermaet (Bel./BMC), 7. Davide Malacarne (Tal./Europcar), 8. Stijn Devolder (Bel./RadioShack)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok