Súťaž na úpravu trate pri Zlatovciach musia železnice prehodnotiť

TASR
9.4.2013 11:26

Pri súťaži na modernizáciu železničnej trate medzi Zlatovcami a Trenčianskou Teplou už železnice podpísali zmluvu s konzorciom vedeným firmou TSS Grade. Úrad pre verejné obstarávanie však rozhodol, že tender treba vyhodnotiť nanovo.

Súťaž na úpravu trate pri Zlatovciach musia železnice prehodnotiť
SITA

Podľa informácií slovenských denníkov sa tak zákazka v hodnote 245 miliónov eur opäť ocitla v problémoch. "Ostatné rozhodnutie ÚVO analyzujeme a na základe výsledkov analýzy rozhodneme o ďalších krokoch," uviedla pre HN hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Štát mal podľa informácií denníka v súťaži znevýhodniť spoločnosť Skanska, ktorá chcela trať rekonštruovať najlacnejšie, na úkor firmy TSS Grade.

Skanska v súťaži na úpravu trate na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu ponúkla cenu 200 miliónov eur.
Železnice však podľa Pavlikovej nemali žiadne zákonné prekážky na uzatvorenie zmluvy. Hoci Skanska v súťaži podala námietky na ÚVO, úrad nevydal predbežné opatrenie, aby železnice nepodpisovali zmluvu, kým o námietkach nerozhodne.

Súťaž na rekonštrukciu trate bola problematická od začiatku. Štát ju vyhlásil koncom roka 2009. O rok neskôr ŽSR vylúčili zo súťaže Skansku pre neobvykle nízku cenu. Firma sa odvolala a ÚVO ju vrátil späť do tendra. Železnice ju však následne vylúčili ešte viackrát. Nakoniec na konci minulého roka podpísali zmluvu s trnavskou stavebnou firmou TSS Grade, ktorá dala druhú najnižšiu ponuku.

Témy: Skanska
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok