City kráľom Manchestru, podľa Manciniho je majstrom už teraz United

TASR
9.4.2013 08:18

V pondelkovej dohrávke 32. kola anglickej futbalovej Premier League vyhral úradujúci majster Manchester City na štadióne mestského rivala United 2:1.

City kráľom Manchestru, podľa Manciniho je majstrom už teraz United
SITA

Na Old Trafford v derby padali góly v druhom dejstve, hostia šli do vedenia vďaka Jamesovi Milnerovi, "červení diabli" vyrovnali v 59. minúte, keď si dal vlastný gól belgický stopér Vincent Kompany. Tím talianskeho trénera Roberta Manciniho strhol výhru na svoju stranu v 78. minúte, keď sa presadil striedajúci argentínsky kanonier Sergio Agüero.

City na druhom mieste tabuľky stiahol náskok vedúceho United na 12 bodov, do konca ročníka zostáva sedem kôl. Aj napriek skresaniu manka už Mancini neverí, že by jeho mužstvo obhájilo titul: "Majstrom sú podľa mňa už teraz United, ale naši fanúšikovia si zaslúžili toto víťazstvo. Tri body majú pre nás veľkú cenu, pretože si chceme udržať druhé miesto," povedal Mancini.

Kouč "červených diablov" Alex Ferguson tvrdí, že jeho mužstvo čaká ešte ťažký záver sezóny, hoci strata prvého miesta by sa pre United rovnala obrovskej senzácii. "Nemôžeme sa chlácholiť 12-bodovým náskokom. Minulosť nás naučila, že nesmieme nikoho podceniť, lebo už neraz sa nám to vypomstilo. Cez víkend hráme proti Stoke City o ďalšie tri dôležité body."

sumár - 32. kolo: Manchester United - Manchester City 1:2 (0:0)
Góly: 59. Kompany (vlastný) - 51. Milner, 78. Agüero

<iframe frameborder="0" width="480" height="250" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xyuh5k"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xyuh5k_manchester-utd-vs-manchester-city-1-2-goals-highlights_sport" target="_blank">Manchester Utd vs Manchester City 1:2 GOALS...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footballdaily1" target="_blank">footballdaily1</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok