Vagóny naplnené železnou rudou ukrývali tisícky pašovaných cigariet

TASR
8.4.2013 14:00

Nelegálny dovoz 240.000 kusov cigariet (1200 kartónov) odhalili v nedeľu 7. apríla colníci pomocou inšpekčného skenovacieho systému na železničnom hraničnom priechode Maťovské Vojkovce v okrese Michalovce. Tabakové výrobky ukrývali vagóny vlakovej súpravy smerujúce z Ukrajiny na Slovensko s nákladom železnej rudy.

Vagóny naplnené železnou rudou ukrývali tisícky pašovaných cigariet
TASR

"Cigarety boli ukryté v 24 škatuliach obalených igelitovou fóliou v dvoch vagónoch. Išlo o výrobky s dĺžkou tabakového povrazca do 80 milimetrov, balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusoch, pričom na nich chýbala slovenská kontrolná známka," informovala Klára Baloghová z Colného úradu v Michalovciach s tým, že spomínaný kontraband objavili colníci v Maťovských Vojkovciach v nedeľu okolo poludnia.

Ako ďalej uviedla, finančný únik na cle a daniach predstavuje v tomto prípade 28.346,88 eura. "Prípad bol vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a spáchanie trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru, odovzdaný vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. Za spomínaný trestný čin hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uzavrela Baloghová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok