Senica remizovala s Košicami

TA3, TASR
6.4.2013 23:03

Senica je najlepším mužstvom na ihriskách súperov, ale na svojom už postrácala veľa dôležitých bodov. Záhorákov čakala veľmi ťažká úloha - napraviť si domácu bilanciu proti rozbehnutým Košiciam.

FK Senica - MFK Košice 0:0

Rozhodoval: P. Hrčka, ŽK: Kóňa - Hovančík, O. Diaby, 1286 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Švenger – Wiljaars, Pavlík, Brabec, Mráz - Jirásek, Kóňa,- Diviš (85. Diarrassouba), Piroska, M. Ďurica - Kalabiška (61. Blackburn)

Košice: Tofiloski – M. Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Kavka - C. Diaby (90. Pavúk), Hovančík (46. Šinglár), Bukata (61. Skvašík), Matič - O. Diaby

Košičania prišli na Záhorie s hlbokým defenzívnym blokom, z ktorého vyrážali do občasných rýchlych brejkov. Seničanom sa ťažko presadzovalo cez pozornú defenzívu. Boli aktívnejším celkom, ale do zakončenia sa takmer nedostali. Jedinú strelu medzi žrde Tofiloského vyslal až v 43. minúte Martin Ďurica, s jeho volejom však košický brankár veľa problémov nemal.
Aj v druhom polčase pokračoval košický "betón". Hostia sa absolútne netlačili dopredu a do Senice si prišli vyložene pre bod. Veľká územná prevaha Záhorákov však ku gólu neviedla. V 61. minúte po Mrázovom centri a "zluftovaní" lopty obrancom Košíc sa dostal do "gólovky" Piroska, zakončil však veľmi nepresne. Ďalšiu veľkú šancu Záhorákov zahodil v 69. minúte Diviš. Po ďalšom peknom centri Mráza sa ocitol zoči-voči Tofiloskému, ten loptu výborne vyrazil. Košický brankár výrazne podržal svoj tím aj v 77. minúte. Piroskovu strelu spoza 16-tky Tofilovský iba vyrazil pred Blackburna, ktorý v 1000-percentnej šanci trafil iba brankárove nohy. Hostia sa dostali do zakončenia v druhom  polčase iba jediný raz. Po Bašistovej strele v 88. minúte lopta letela vedľa Švengerovej bránky. Tlak Senice bol výrazný, ale keď sa nepresadil ani Piroska v nadstavenom čase, keď mieril vysoko nad, na Záhorí sa zrodila nezaslúžená remíza. Hrá sa však na góly a tie Záhoráci nedokázali streliť.

Hlasy:

Vladimír Koník, tréner Senice: "Bolo vidieť, že hrajú dve mužstvá z čela tabuľky. Bol to zápas o jednom góle. Súper zvolil hlboký blok, s ktorým sme mali problém. Ťažko sa presadzuje do tak zhustenej obrany. Hráčom som vytýkal nízku početnosť streľby. Veľmi sa snažili o finálnu prihrávku už tam, kde mali zakončiť. V druhom polčase sme si vypracovali dve gólové šance a najmä Blackburnova príležitosť volala po góle, no nepremenili sme ani jednu. Proti tak defenzívnemu celku musíte takéto šance premieňať. Zápas z môjho pohľadu patril k lepším v Corgoň lige. Chýba tomu však korenie v podobe gólu."

Ján Kozák, tréner Košíc: "Boli sme si vedomí kvality súpera. Hlavne v prvom polčase sme boli v defenzíve veľmi dobre organizovaní. Súper prakticky nemal ani jednu šancu. V druhom polčase sa už prejavila väčšia kvalita hráčov Senice. Proti tak kvalitnému súperovi ako je Senica je to dobrá vizitka hráčov. Čo sa týka ofenzívy, tam sme boli slabí. Niežeby sme nechceli, ale tak dobre organizovanú a disciplinovanú Senicu som ešte nevidel. V krátkom časovom slede sme odohrali štyri zápasy. Vyhrali sme v Žiline, v Trnave, remizovali so Slovanom a v Senici. S týmto musím byť spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok