Slovan so Žilinou remizoval

TA3, SITA
6.4.2013 20:42

Úvodnú šancu mali už v 2. min domáci, ale Peltier zblízka nepresne zakončil šikovnú akciu Žofčáka s Bagayokom.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 25. kolo - sobota:

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 71. Kladrubský - 73. Pich, bez kariet, rozhodovali: Kráľovič - R. Sluk, D. Hrčka, 2444 divákov

Zostavy:

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kopúnek (69. Halenár), Kladrubský - I. Žofčák (27. Hlohovský), Milinkovič, Seydouba Soumah - L. Peltier (83. Grendel)

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, V. Leitner, Ricardo Nunes - Pečovský, M. Mravec (73. Paur) - Guba (67. J. Mihalík), Bello (10. Barčík), Pich - T. Majtán

Úvodnú šancu mali už v 2. min domáci, ale Peltier zblízka nepresne zakončil šikovnú akciu Žofčáka s Bagayokom. Na začiatku 10. min pekne vystrelil aktívny Bagayoko, ale hosťujúci gólman vytlačil loptu na rohový kop. Ďalšiu vynikajúcu príležitosť nevyužil Kopúnek, opäť boli na začiatku kombinácie Žofčák s Bagayokom. Hostia prvýkrát pohrozili v polovici prvého dejstva. Barčík našiel z priameho kopu Piačeka, ale žilinský stopér hlavičkoval v dobrej pozícii vysoko nad. Zaujímavý futbal na Pasienkoch potom vystriedala nuda. Až štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času prvého polčasu opäť úradovali legionári. Peltier pätičkou vysunul Soumaha, ale ten zlyhal v koncovke.
Aj druhú štyridsaťpäťminútovku otvorila aktivita "belasých". Domáci však z územného tlaku vyťažili len pološancu Hlohovského. Žilinčania mohli z ničoho nič udrieť v 50. min, strela Gubu z ostrého uhla preletela len tesne ponad brvno. V 56. min sa po rohovom kope dostal ku strele Milinkovič, ale v dobrej pozícii minul cieľ. O päť minút sa ten istý hráč preštrikoval až do pokutového územia, jeho zakončeniu však chýbala presnosť i razancia. V 63. min spálil obrovskú šancu Kladrubský, ktorý osamotený na zadnej žrdi hlavičkou netrafil odkrytú časť bránky. Český záložník odčinil zaváhanie v 71. min, keď nádhernou strelou z 25-metrovej vzdialenosti otvoril skóre - 1:0. Líder súťaže sa netešil dlho z vedenia, o dve minúty z brejku vyrovnal Pich. "Šošonov" mohol poslať do vedenia Majtán, jeho utešená strela presvišťala len tesne vedľa pravej žrde. O osude duelu mohol rozhodnúť v 88.min Majtán, ale hlavou poslal Barčíkov center tesne vedľa. Úradujúci majster získal napokon v Bratislave cenný bod.

Hlasy:

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Vedeli sme, že napriek nelichotivému postaveniu v tabuľke bude Žilina nepríjemný súper. Dobre sme vstúpili do stretnutia, mali sme tam nejaké kombinačné akcie. Žilinčania však potom zapli na vyššie obrátky. Barčík, ktorý je podľa mňa jeden z najlepších hráčov v súťaži, priniesol na ihrisko oživenie a skúsenosti. Remíza je spravodlivá. Škoda, že sme si nechali skoro po otvorení skóre streliť vyrovnávajúci gól. To by sa nám nemalo stávať."

Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Videli sme najmä v druhom polčase veľmi kvalitný zápas. Obe mužstvá chceli stiahnuť víťazstvo na svoju stranu. My sme vstúpili do duelu bojazlivo, bolo cítiť, že sme dlho nevyhrali. Oceňujem, že sme sa po inkasovaní opäť dostali do stretnutia. Škoda, mohli sme mať aj tri body, keby Majtán premenil šancu. Hráčom nemáme čo vytknúť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok