Trenčín remizoval s Prešovom

SITA, TA3
6.4.2013 20:28

Domáci si od začiatku vynútili územnú prevahu a svojou kombinačnou hrou sa často dostávali za chrbát súperovej obrany, ktorá si na nedostatok práce nemohla sťažovať.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 25. kolo - sobota:

AS Trenčín - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:1)

Góly: 9. Mazan - 32. Gergel, ŽK: 59. R. Mazáň, 76. F. Kubík, 90. Čögley - 26. Brezinský, 64. M. Marcin, 66. M. Poliaček, 69. P. Petráš, 71. Jakub Diviš, rozhodovali: Valášek - Somoláni, Jenčura, 2040 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Bednárik, R. Mazáň - Baéz (86. Ďuriška) - Mazan (79. Frimmel), Štefánik, Lobotka - William (74. Holúbek), F. Kubík

Prešov: Jakub Diviš - Kolbas, P. Petráš, Brezinský, Krob - Papaj (81. L. Hruška), P. Lipták, M. Poliaček, Gergel, M. Marcin - J. Novák (89. Jakovlev)

Domáci si od začiatku vynútili územnú prevahu a svojou kombinačnou hrou sa často dostávali za chrbát súperovej obrany, ktorá si na nedostatok práce nemohla sťažovať.
V 9. min Mazan pekným volejom otvoril skóre, čo len podporilo trenčianske herné sebavedomie. Hostia skúšali prevažne taktiku dlhých pasov na vysunutého Nováka, domáca defenzíva si však dávala pozor. V 28. min mohol Trenčín svoj náskok zvýšiť. Po Štefánikovom priamom kope a následnej skrumáži pred bránkou zachytil odrazenú loptu brankár Diviš ležiac na bránkovej čiare. O štyri minúty prišiel trest na opačnej strane, pretože Extrenčan Gergel dôraznou strelou vyrovnal na 1:1. Prešov vycítil svoju šancu, ale v 41. min bol blízko ku gólu domáci Baéz, ktorý strelou z diaľky tesne minul spojnicu žrde a brvna.
Po zmene strán Trenčín nevedel nájsť hernú iskru a brzdili ho nepresnosti. Prešov navyše dobre a sústredene bránil, pričom bol už aj útočnejší. Dôležité momenty sa udiali v 69. min. Po Petrášovom faule na Kubíka nepremenil domáci Lobotka nariadený pokutový kop. Keďže hosťujúci gólman predčasne vybehol, Trenčín kopal opravnú "penaltu". Williamovu strelu však Jakub Diviš opäť vystihol a skóre sa nemenilo. V závere sa hráči AS snažili o zúfalý tlak, v 77. min stopér Rodríguez da Silva delovkou opečiatkoval žrď. Prešovčania odohrali celý zápas takticky vynikajúco a z ihriska favorita si odviezli cenný bod.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Prvý polčas sme odohrali celkom dobre, darila sa nám kombinácia a dostávali sme sa do dobrých streleckých pozícií. Súperovi sa však podarilo z ojedinelej akcie streliť vyrovnávajúci gól. V druhom polčase sme však stratili potrebné tempo. Odišla nám aj agresivita v osobných súbojoch a nedostali sme sa poriadne do hry. Navyše sme nepremenili dve penalty a nastrelili žrď, mali sme však dostatok ďalších šancí na to, aby sme dokázali tento zápas zlomiť. Remíza na domácom ihrisku je pre nás málo, ale z môjho pohľadu môžem hráčom vyčítať iba zlyhanie v efektivite."

Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "Čakali sme úvodný tlak domácich a boli sme pripravení na ich kombinačný futbal. Nepodaril sa nám však začiatok zápasu zvládnuť bez inkasovaného gólu. Potom sa nám však podarilo streliť vyrovnávajúci gól, ktorý bol pre nás výraznou psychickou vzpruhou. Začali sme hrať na naše pomery celkom dobrý futbal, viac sme si dovoľovali a v ďalšom priebehu to už bol vyrovnaný zápas. Dúfam, že získaný bod nás ´nakopne´ a opadne z nás záchranárska nervozita."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok