Trnava remizovala s Myjavou

TA3, SITA
6.4.2013 19:18

Trnava, ktorá je hlboko namočená do bojov o záchranu, stratila ďalšie dôležité body. V domácom zápase s deviatou Myjavou iba remizovala 1:1.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 25. kolo - sobota:

FC Spartak Trnava - Spartak Myjava 1:1 (0:0)

Góly: 63. Tomaček - 86. Kosík, bez kariet, rozhodovali: Chmura - Benko, Petríček, 3206 divákov

Zostavy:

Trnava: Rusov - Janečka, P. Čarnota, Karhan, Grabež - I. Hodúr, E. Sabo, Augustíni, Ciprys (57. Vyskočil) - Mikovič (67. Mikinič) - Lietava (57. Tomaček)
Myjava: Solnička - Siva, Kosík, Černáček, Kumančík - Kuračka, T. Bruško (70. P. Ďuriš), E. Daniel (78. Kukoľ), Šulek - Ľ. Urgela, Sládek (70. Z. Harsányi)
V dueli tabuľkových susedov sa Trnavčania od úvodu prezentovali útočnou hrou. Hostia z Myjavy začali tiež sebavedome, spoliehali sa na pevnú defenzívu a snažili sa o bleskové protiútoky. V 9. min Urgela prenikol za chrbát trnavskej obrany a krížnou strelu minul bránku Rusova. V 16. min myjavský Šulek vyslal tvrdú strelu z 25 m a gólman Spartaka opäť zachránil. Trnavčania zahrozili v 25. min z priameho kopu Karhanom, ale Solnička "robinzonádou" loptu vytlačil mimo troch žrdí. Bezgólový stav po prvom polčase bol vizitkou vyrovnanosti oboch mužstiev.
Po prestávke dobre hrajúci hostia skúšali prekonať trnavskú pevnosť predovšetkým po krídlach. V 57. min poslal domáci tréner Zelenský do hry Tomačeka s Vyskočilom. V 60. min Kuračkovu delovku z hranice šestnástky Grabež odvrátil. V 63. min strelil Tomaček krásny gól po individuálnom prieniku do šestnástky, keď zakončil tvrdou strelou z uhla - 1:0. Myjavčania mohli vyrovnať v 71. min, Urgela opečiatkoval len brvno Rusovovej bránky. O dve minúty neskôr to skúšal opäť Tomaček, ale Solnička skvele zasiahol. V 86. min po nenápadnej akcii z hranice šestnástky vystrelil Kosík a s prispením žrde vyrovnal na konečných 1:1.

Hlasy:

Peter Zelenský (tréner Trnavy): "Upozorňoval som hráčov na nebezpečnú Myjavu, ktorej sa darí u súperov. Nadreli sme sa na jediný gól, ale tri minúty pred koncom sme urobili fatálnu chybu. To nás stálo cenné body v boji o záchranu. Chceli sme tri body, ale napriek snahe sa to nepodarilo. To, čo sme v tomto zápase predviedli, sa nemôže stať."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Hrali sme takticky dobre. Domácich sme nepúšťali do vyložených šancí. Vo finálnej fáze sme strácali veľa lôpt, ale bojovnosťou sme ich získali. V závere zápasu sme išli do rizika, obranca Kosík išiel do útoku a trafil to tak, ako to trafil. Sme šťastní. Hráčom musím poďakovať za oddaný výkon, ktorým sme plne zúročili prípravu na tento dôležitý zápas."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok