Pápež František vyzval na pomoc pre obete záplav v Argentíne

TA3, TASR
5.4.2013 09:29

Pápež František vyzval verejnosť aj cirkevné inštitúcie, aby pomohli obetiam záplav v jeho rodnej Argentíne. Bez strechy nad hlavou sa tam ocitli desaťtisíce obyvateľov. Pri živelnej pohrome zahynulo najmenej 56 ľudí.

Záplavy, ktoré krajinu postihli v dôsledku prudkých dažďov, si v Argentíne vyžiadali najmenej 52 obetí. Pápež František poslal dnes telegram adresovaný svojmu novovymenovanému nástupcovi, arcibiskupovi v Buenos Aires Mariovi Polimu, v ktorom uviedol, že sa modlí za obete, ich rodiny a tých, ktorí katastrofu prežili.

Najmenej 46 ľudí v stredu prišlo o život iba v okolí mesta La Plata, pripomenula AP. Ďalších šesť osôb zahynulo v nižšie položenom hlavnom meste Buenos Aires. Pápež v liste "povzbudil občianske a cirkevné inštitúcie, ako aj všetkých ľudí dobrej vôle, aby v duchu charity a kresťanskej solidarity poskytli nevyhnutnú pomoc tým, ktorí stratili svoje domovy či majetky," citovala AP.

Argentínska prezidentka Cristina Fernándezová, ktorá vyrástla v blízkosti La Platy, navštívila zaplavenú oblasť. Prisľúbila poslať viac policajtov, nakoľko ľudia prejavili obavy, že evakuované domy by mohli byť vylúpené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok