Real deklasoval Galatasaray, v Malage gól nepadol

TASR, TA3
3.4.2013 23:11

Futbalisti Realu Madrid si vytvorili dobrú pozíciu na postup medzi elitné kvarteto Ligy majstrov 2012/2013 po hladkom domácom víťazstve 3:0 nad Galatasarayom Istanbul. Ďalší španielsky tím CF Malaga remizoval s Borussiou Dortmund 0:0.

Štvrťfinále LM 2012/2013 - prvé zápasy:
Real Madrid - Galatasaray Istanbul 3:0 (2:0)
Góly: 9. Ronaldo, 29. Benzema, 73. Higuain. Rozhodoval: Moen (Nór.), ŽK: Essien, Ramos, Modrič - Nounkeu, Melo, Burak Yilmaz, Drogba
Real: Lopez - Essien, Varane, Ramos, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria (86. Pepe), Özil (80. Modrič), C. Ronaldo - Benzema (65. Higuain)
Galatasaray: Muslera - Eboue, Semih, Nounkeu, Riera (83. Amrabat) - Sneijder (46. Gökhan Zan), Melo, Selcuk Inan, H. Altintop (78. Umut Bulut) - Burak Yilmaz, Drogba

Priebeh zápasu:
Madridský veľkoklub potvrdil proti tureckému majstrovi pozíciu jasného favorita gólovo už v 9. minúte, keď po rýchlej akcii a ideálnej prihrávke Özila prekonal gólmana Musleru šikovným oblúčikom topkanonier domácich Ronaldo. Bol to už jeho deviaty gól v aktuálnej edícii Ligy majstrov, čim sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov.

O tri minúty neskôr mohol na druhej strane odpovedať Drogba, ktorý sa na hranici šestnástky zbavil obrancu, ale z dobrej pozície netrafil priestor domácej bránky. Hostia potvrdzovali, že na štadión Santiaga Bernabeua neprišli iba brániť, za 20 minút vystrelili až štyrikrát, ani pri jednom pokuse však brankár Lopez nemusel zasahovať.

Lekciu z efektivity naopak ukázal Real, keď aj z druhej veľkej šance vyťažil maximum - po centri Essiena z pravej strany spadla lopta priamo pred Benzemu a ten zaznamenal už svoj jubilejný 30. presný zásah v najprestížnejšej klubovej súťaži v kariére a zvýšil na 2:0. V 42. minúte poslal Ronaldo loptu z priameho kopu tesne nad brvno, minútu pred prestávkou mohol dvojgólové manko hostí skresať Eboue, no proti bol gólman Lopez a jeho pohotový zákrok nohou.

Real po zmene strán kontroloval svoj náskok, kompaktnosťou v obrane i strede poľa držal súpera na dištanc. Ramos v 58. minúte sklzom zabránil Drogbovi v prieniku, o tri minúty neskôr Di Maria prevetral rukavice Musleru.

Vytúžený gól na ihrisku súpera neprišiel zo strany Galatasarayu ani po sérii nebezpečných centrov v 66. minúte a tak trestal na opačnej strane presnou hlavičkou na 3:0 striedajúci Higuain po priamom kope Xabiho Alonsa. Hostia sa v zápase dvakrát dožadovali penalty, ale ani po ruke Khediru ani po zákroku na Buraka Yialmaza nórsky arbiter na biely bod neukázal.

Malaga CF - Borussia Dortmund 0:0
Rozhodoval: Eriksson (Švéd.), ŽK: Antunes, Weligton, Iturra - Grosskreutz
Malaga: Caballero - Gamez, Weligton, Demichelis, Antunes -Toulalan, Iturra - Joaquin, Julio Baptista (76. Santa Cruz), Isco (87. Duda) - Saviola (68. Portillo)
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl (80. Bender) - Grosskreutz, Götze (90.+2 Kirch), Reus (69. Schieber) - Lewandowski

Priebeh zápasu:
Na štadióne La Rosaleda v Malage síce ako prví pohrozili domáci v 6. minúte strelou Saviolu zvnútra šestnástky do bočnej siete, viac z hry i výraznejšie šance však v ďalšom priebehu mali "žlto-čierni". Dortmund sa šikovnými kombináciami dostával do šancí, v koncovke ale zlyhával.

Po štvrťhodine hry mal gól na kopačke Götze, keď sa ocitol pred Caballerom, ale ten predviedol výborný zákrok. Ten istý hráč mohol otvoriť skóre aj v 19. minúte, no po rýchlom protiútoku opäť zakončil nepresne. O šesť minút neskôr iba do stredu bránky pálil Reus a ďalšiu "tutovku" nepremenil za chvíľu Schmelzer.

Malagu v prvom dejstve výrazne podržal gólman Caballero, na opačnej strane ukázal pred prestávkou po šanci Toulalana svoje kvality aj jeho náprotivok Weidenfeller. Ofenzívne ladený futbal s útokmi na oboch stranách pokračoval aj v druhom polčase, streleckú impotenciu hostí ale potvrdil hneď v jeho úvode opäť Götze.

Po hodine hry brankár Dortmundu hasil nebezpečenstvo zo strany Saviolu včasným vybehnutím, aktívny no nepresný Götze zasa nevyužil ďalšiu šancu hostí v 65. minúte. V závere tempo hry mierne upadlo, oba tímy si dávali pozor najmä na defenzívu a tak sa diváci v Andalúzii gólu nedočkali.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok