Hokejoví reprezentanti odštartovali prípravu debaklom vo Švédsku

TASR, TA3
3.4.2013 22:47

Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartovali záverečnú prípravu pred majstrovstvami sveta stredajším debaklom v Oskarshamne s domácim Švédskom 1:6.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka inkasovali už po 33 sekundách a v prvej tretine s aktívnymi domácimi nedokázali držať krok. V 26. minúte síce Sersen strelil kontaktný gól, no Tre Kronor odpovedali do konca prostrednej časti ďalším dvoma prsnými zásahmi a v tretej to už bola z ich strany exhibícia. Slováci odohrajú druhý duel so Švédmi v rámci turnaja Euro Hockey Challenge v piatok 5. apríla o 19.30 h vo Växjö.

Švédsko - Slovensko 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Góly: 1. Rosén (Gynge, Andersen), 16. Pettersson (Nilssson, Tömmernes), 31. Pettersson (Rasmussen, Granström), 39. Thörnberg (Axelsson, Lundqvist), 45. Lunqvist (Danielsson, Tömmernes), 55. Gynge (Rosén, Viklund) - 26. Sersen (Vydarený, Hudáček). Rozhodcovia: Björk, Linde - Malmqvist, Lundgren (všetci Švéd.), vylúčenia: 4:6, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

Švédsko: Ullmark - Johansson, Viklund, Andersen, Fälth, Tömmernes, Lundgren, Nilsson - Thörnberg, Lundqvist, Axelsson - Danielsson, Karlsson, Carlsson - Granström, Rasmussen, Pettersson - Jämtin, Rosén, Gynge

SR: Staňa - Sersen, Vydarený, Ďaloga, Mezei, Mihálik, Švarný, Sloboda, Štajnoch - Bartek, Kukumberg, Hudáček - Radivojevič, Ölvecký, Daňo - Miklík, Tybor, Sýkora - Vandas, Šťastný, Gašparovič

Domáci hráči odštartovali výborne. Okamžite po úvodnom buly sa vrhli do útoku a zaskočení hostia ich zastavili iba Bartekovým faulom. Severania ale zahrali presilovku výborne a už po 33 sekundách viedli 1:0, keď sa presadil Rosén.

Tre Kronor pokračovali v ofenzívnej hre a neustále tlačili súpera do vlastného obranného pásma. Počas druhej početnej výhody v 8. minúte mohol zvýšiť Gynge, no pri jeho šanci vynikol Staňa, ktorý viackrát podržal svojich spoluhráčov.

Tí mu to však neoplatili a v 16. minúte pri avizovanom vylúčení inkasovali druhýkrát z hokejky Petterssona. Slovákom prvá tretina nevyšla, ťažko sa presadzovali cez stredné pásmo. Vpredu bol najaktívnejší Tyborov útok so Sýkorom a Miklíkom, no ani oni si nevypracovali vážnejšie šance. V závere otestoval domáceho brankára Sloboda.

Do druhej tretiny vstúpili slovenskí reprezentanti oveľa aktívnejšie a niekoľkokrát po sebe dobre pohrozili. V úvode sa pustil do samostatného prieniku Daňo, no gólová bola najmä akcia Barteka, po ktorej sa vytiahol domáci gólman Ullmark. V 25. minúte sa do útoku vybrali aj Švédi a Mihálik so šťastím vyrazil puk z odkrytej bránky.

Vzápätí išiel na trestnú Jämtin a Vůjtekovi zverenci využili prvú presilovku v zápase. Ihneď po buly sa dostal k puku Sersen a tvrdou strelou po ľade znížil na 1:2. V 30. minúte sa ocitol v samostatnom nájazde Sýkora, ale vyrovnanie neprišlo, dobre zasiahol Ullmark. Vzápätí sa potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš.

Švédi v rýchlom protiútoku 3 na 3 pekne zakombinovali a voľný Pettersson zvýšil na 3:1. Dve minúty pred prestávkou sa cez Sersena presadil dôrazný Thörnberg a Švédi viedli o tri góly.

V úvode tretej časti išli krátko po sebe na trestnú Šťastný a Kukumberg a domáci využili dvojnásobnú výhodu na piaty gól zásluhou Lunqvista. V závere to už bola exhibícia v podaní švédskych hokejistov, ktorí popri súperoch korčuľovali a kombinovali s veľkou ľahkosťou a na Staňu sa rútil útok za útokom. V 55. minúte upravil Gynge na konečných 6:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok