Školiak dostal za komentáre na adresu Országha pokutu 200 eur

TASR
3.4.2013 15:33

Hokejista HK 36 Skalica René Školiak dostal za svoje ostré komentáre na adresu arbitrov a predsedu Komisie rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Petra Országa od Disciplinárnej komisie PRO-HOKEJ pokutu 200 eur.

Školiak dostal za komentáre na adresu Országha pokutu 200 eur
TA3

Tridsaťštyriročný útočník počas rozhodujúceho siedmeho zápasu štvrťfinále play off extraligy 19. marca 2013 na ľade Piešťan emotívnym spôsobom vyjadril svoje sklamanie z výkonu arbitrov. Počas televízneho rozhovoru po druhej tretine ich podrobil ostrej kritike. Po stretnutí prebral cenu pre najlepšieho hráča skalického tímu, no na protest ju hodil smerom k rozhodcom a zamieril do šatne.

Disciplinárna komisia PRO-HOKEJ sa na svojom stredajšom zasadnutí stotožnila s odôvodnením KR SZĽH, podľa ktorého bolo Školiakovo vystúpenie neetické i neprofesionálne, navyše nepodloženým útokom na predsedu Komisie rozhodcov SZĽH aj znevážilo dianie v najvyššej slovenskej súťaži a prácu ľudí vo vedení SZĽH.

Školiak priznal svoj chybný postup, vrátane nevhodného gesta smerom k rozhodcom po jeho odmenení za najlepšieho hráča štvrťfinálovej série. Ospravedlnil sa prítomnému predsedovi KR SZĽH a ten ospravedlnenie prijal.

"Dal som priechod emóciám v nevhodný čas a nesprávnym smerom. Mrzia ma preto negatívne reakcie, ktoré som týmto spôsobom spustil. Chcem byť naďalej dobrým príkladom pre mladých hokejistov mojimi výkonmi na ľade," uviedol na disciplinárke skúsený hokejista, ktorý okrem pokuty musí zaplatiť aj poplatky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok