Trenčín otočil zápas v Poprade a domov si vezie 3 body

TA3, SITA
23.9.2011 21:17

HK AutoFinance Poprad - Dukla Trenčín 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)

Trenčín otočil zápas v Poprade a domov si vezie 3 body

HK AutoFinance Poprad - Dukla Trenčín 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Góly: 8. Rapáč (Vandas, Kuľha), 14. Kuľha (Balán, A. Novotný), 56. Vaic (A. Kroták, A. Novotný) - 26. Mikula (Sojčík), 34. R. Tvrdoň (J. Gašparovič), 39. Sojčík (Lelkeš, Mikula), 60. J. Gašparovič (Tybor)
Vylúčení: 4:10 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - V. Smerek, Šefčík, 4100 divákov

Zostavy:
Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčak, Fabian, Velebný, Malina, Helström, Kramár - Vandas, Balán, Kuľha - A. Kroták, Hult, Vaic - Rapáč, S. Takáč, P. Svitana - Paločko, Gellerstedt, Achmetov
Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, E. Bednár, Gabriš, Hlubuček, Bolf, Trefný, Štindl, Imrich - T. Melichárek, A. Šťastný, Pardavý - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Mikula, Sojčík, Lelkeš - Koložváry, M. Daňo, M. Filo

V úvode sa oba tímy pomalšie rozbiehali a hre chýbala plynulosť a presnosť kombinácií. V 7. min mal gól na hokejke Kroták, keď si položil Kováča, ten však aj na zemi zachránil. O minútu neskôr bol však bezmocný voči Rapáčovi, ktorý osamotený v presilovke doťukol odrazený puk po strele Vandasa. Presilovková formácia Popradu úradovala opäť v 14. min, keď po sérii striel dorážal do prázdnej bránky Kuľha.

V prostrednej časti prevzali iniciatívu hostia. V 26. min ich dostal na kontakt Mikula, keď zužitkoval prihrávku Sojčíka k odkrytej časti bránky. Následné pokusy Vaica a Krotáka na jednej strane a Pardavého na druhej volali po góle, ale brankári svoje tímy podržali. Trenčanom sa podarilo vyrovnať v 34. min. Rýchly protiútok po nevyužitých šanciach Popradu zakončil strelou Gašparovič, ktorý tečoval pomedzi betóny Melicherčíka Tvrdoň. Poprad bol na kolenách a hostia sa nenechali dlho ponúkať. Svoju prevahu pretavili vo vedúci gól v 39. min po strele Sojčíka.

V treťom dejstve vrhol Poprad všetky sily do útoku, Kováč však streleckým pokusom odolával. V čase náporu domácich si hostia vypracovali tri tutovky, ale gólové šance Gašparoviča, Tvrdoňa a Tybora bravúrne zneškodnil Melicherčík. Tlak Popradu s pribúdajúcimi minútami gradoval a v 56. min vyvrcholil vyrovnávajúcim gólom Vaica, ktorý v neprehľadnej situácii dostal puk za bránkovú čiaru. O minútu neskôr vytiahol Melicherčík semafor po nebezpečnej strele Pardavého. Gól Popradu visel na vlásku, ale zahrmelo na druhej strane. Gašparovič sa zbavil Helströma, našiel spoza bránky voľného Tybora, ktorý z prvej prestrelil Melicherčíka a rozhodol o zisku troch bodov pre Duklu Trenčín.

Hlasy:
Ján Jaško (tréner Popradu): "V prvej tretine sme dominovali aj zásluhou využitých presiloviek. Súper sa však lepším pohybom a agresivitou dostával do šancí a my sme mu to zarážajúco dovolili. Elementárne chyby sprevádzali celý zápas, ktoré takí skúsení hráči nemôžu urobiť. Nadreli sme sa dosť, prišiel aj zaslúžený vyrovnávajúci gól. Mali sme na hokejkách aj víťazný, ale opak bol pravdou a napokon sme prehrali."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Nemali sme najlepší vstup do zápasu, keď sme zbytočnými chybami umožnili súperovi ísť do vedenia. Cením si, že sme sa vrátili do zápasu a otočili na 3:2. V tretej tretine sme sa dostali pod obrovský tlak Popradu, ale v závere sme so šťastím vyhrali. Musím zložiť poklonu našim chlapcom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok