Trenčín zvíťazil nad Nitrou

SITA, TA3
30.3.2013 20:31

V úvodnej časti zápasu mali výraznú prevahu v držaní lopty domáci, ich pokusy o rozvíjanie kombinačných akcií sa však rozplývali na súperových obranných pavučinkách, takže Trenčín si šance neutváral.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 23. kolo - sobota:

AS Trenčín - FC Nitra 3:0 (2:0)

Góly: 25. F. Kubík, 45. Bednárik, 52. Lobotka (z pok. kopu), ŽK: 51. M. Chudý (Nitra), rozhodovali: Smolák - T. Somoláni, D. Hrčka, 2132 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Bednárik, R. Mazáň - Baéz - Holúbek, Štefánik (74. P. Mazan), Lobotka - Fanendo Adi (70. William), F. Kubík (83. Frimmel)

Nitra: M. Chudý - R. Cicman, Kaspřák, M. Kolmokov, Mičic - Kutra (83. Turčák), V Gajdoš (58. H. Benčík), Šimončič, Jackuliak (37. Šmehyl), Cléber - Tawamba 

V úvodnej časti zápasu mali výraznú prevahu v držaní lopty domáci, ich pokusy o rozvíjanie kombinačných akcií sa však rozplývali na súperových obranných pavučinkách, takže Trenčín si šance neutváral. Hostia občas skúsili útočný výpad, ale začiatok zápasu bol veľmi nezáživný. Až v 25. min sa Trenčínu vydarila rýchla kolmá akcia, ktorú vysunutý Kubík zakončil úspešným obstrelením brankára Chudého - 1:0. Domáci sa ujali vedenia a mohla z nich preto spadnúť psychická záťaž, čo sa na ich hre začalo prejavovať iba čiastočne a veľmi pomaly. V 38. min hlavička Baéza do protipohybu letela tesne vedľa žrde. Trenčiansky nápor však zosilnel krátko pred prestávkou: po tlaku sa lopta dostala za nitriansku obranu, kde ju Bednárik poslal lobom ponad brankára do siete - 2:0.

Nitra svoj defenzívny a dosť pasívny herný prejav nezmenila ani v druhom polčase, domáci získali ešte výraznejšiu územnú a hernú prevahu. V 51. min po faule brankára Chudého na Kubíka kopal Lobotka pokutový kop, z ktorého strelil tretí trenčiansky gól. Zakrátko Kubík zakrútil strelu tesne nad bránku. V 66. min po rohu hlavičkoval Bednárik tesne vedľa cieľa. Hostia mali svoju jedinú gólovú šancu zápasu v 75. min: Cléber však svoje sólo zakončil nepresnou strelou. V závere mohli Trenčania svoje jasné víťazstvo ešte prikrášliť, ale v 79. min delovku Holúbka brankár Chudý vytlačil tesne mimo spojnice žrdí. Ďalšie dobré pozície však domáci zakončili nedôrazne a slabo hrajúcemu protivníkovi umožnili odísť ešte s prijateľnou prehrou. 

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Moji zverenci predviedli mimoriadne disciplinovaný a koncentrovaný výkon, prakticky počas celého zápasu na ihrisku dominovali. Trpezlivou kombinačnou hrou sme sa dostávali do šancí, viaceré z nich sme dokázali premeniť. Som spokojný aj s aktívnym napádaním. Potrebujeme takýmto spôsobom pracovať naďalej, aby sme boli stále úspešnejší."

Jozef Vukušič (tréner Nitry): "Trenčín hral presne to, čo sme od neho očakávali. Boli sme na to pripravení, lenže realizácia na ihrisku nebola taká, akú sme si predstavovali. Najmä v prvom polčase sme nevyhrávali osobné súboje, čo bolo rozhodujúce pre vývoj zápasu. V druhom polčase sme sa trochu zlepšili a dokázali sme sa dostávať do brejkových situácií, tie sme však nepremieňali a podľa toho vyzerá konečný výsledok. Prehrali sme zaslúžene, úvod jarnej časti máme katastrofálny. Musíme sa preto dobre pripraviť na nasledujúce zápasy a pokúsiť sa zvrátiť našu nelichotivú situáciu v boji o záchranu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok