Ružomberok zvíťazil nad Zlatými Moravcami

SITA,TA3
30.3.2013 17:39

Ružomberčania začali aktívnejšie. V 6. min strelu Bieláka hosťujúci brankár Kuciak ešte kryl, ale proti krížnemu pokusu Almaského v 11. min zvnútra pokutového územia už bol bezmocný - 1:0.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 23. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (1:0)

Góly: 11. Almaský, 51. Ďubek - 77. K. Mészáros, ŽK: 84. Mulumba Mukendi - 17. Škriniar, 66. Luis Fernando Furtado de Oliveira Bolinha, 86. Obročník, 88. M. Ondráš, rozhodovali: Valášek - R. Sluk, Petríček, 1480 divákov

Zostavy:

Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, Ondrek - Bielák, M. Nagy - L. Lupták (90.+ A. Lovás), Ďubek, Almaský (74. Mulumba Mukendi) - Zreľák

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda (89. M. Ondrejka), Pavol Majerník, M. Ondráš, Chren - Škriniar (59. Luis Fernando Furtado de Oliveira Bolinha) - A. Candrák, Obročník, K. Mészáros - Ľ. Bernáth (71. L. Mihálik), Hodek 

Ružomberčania začali aktívnejšie. V 6. min strelu Bieláka hosťujúci brankár Kuciak ešte kryl, ale proti krížnemu pokusu Almaského v 11. min zvnútra pokutového územia už bol bezmocný - 1:0. Domáci boli aj v ďalších fázach lepším tímom, no vo finálnej fáze hrali komplikovane. Zlaté Moravce sa dostali k slovu až po polhodine hry, keď ďalekonosná strela Škriniara len tesne minula bránku Zicha. Ten istý hráč si strelecký pokus zopakoval aj o chvíľu neskôr a opäť mu k úspechu chýbali len centimetre. Vzápätí na druhej strane hlavičkoval Almaský nad. V 40. min poslal P. Maslo prihrávku Almaskému, ale ofenzívny stredopoliar MFK v rozhodujúcom momente tesne pred bránkovou čiarou nedočiahol na loptu.

Aj druhý polčas sa začal v réžii domácich. Dve príležitosti po sebe mal Zreľák, potom pálil z 15 metrov Ondrek. "Ruža" sa dočkala gólovej poistky v 51. min, keď Ďubek pohotovo zakončil kolmý prienik - 2:0. O tri minúty neskôr udreli hostia a Zich mal plné ruky práce s Bernáthovou strelou. Potom sa opäť hralo prevažne podľa domácich nôt. V mužstve MFK bol jednoznačne najlepším hráčom kapitán Ďubek, ktorý pútal pozornosť najmä presnými prihrávkami. V 77. min udrelo z jasnej oblohy na druhej strane: k prekvapujúcej strele z diaľky sa odhodlal hosťujúci Meszáros a znížil na 1:2 z pohľadu Zlatých Moraviec. Úspešný strelec bol v šanci aj o niekoľko desiatok sekúnd neskôr, tentoraz mu však vo finálnej fáze chýbalo viac šťastia. Záver stretnutia bol v znamení obojstrannej nervozity a množstva nedovolených zákrokov. 

Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Mali sme výborný vstup do zápasu, čo vyústilo do pekného úvodného gólu. Potom prišli aj ďalšie naše šance. V zápase sme prakticky urobili iba jednu chybu, čo súper využil na zníženie a záver bol z našej strany zbytočne nervózny. Boli sme lepším tímom, naše víťazstvo je zaslúžené."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Hralo sa na náročnom teréne, čo nášmu kombinačnému štýlu nemohlo vyhovovať. Ružomberok hral agresívne, získaval odrazené lopty a tri štvrtiny zápasu na ihrisku dominoval. Kontaktným gólom sme stretnutie zdramatizovali, ale napokon sa to skončilo spravodlivým víťazstvom domácich."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok