Bardejovčania vyrovnali sériu

TA3, SITA
29.3.2013 23:35

Vynútili si tak rozhodujúci siedmy zápas. Domáce prostredie sa tak ukázalo byť veľkou výhodou počas celého trvania série.

Hokej - baráž o účasť v extralige 2013/2014 - šiesty zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HC 46 Bardejov - MHC Mountfield Martin 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) - stav série: 3:3

Góly: 2. Ľ. Sabol (Valchař, Valentín), 42. Ľ. Sabol (M. Nagy, M. Krčula), 56. Belušár (Ľ. Sabol, M. Krčula) - 50. Michal Važan (M. Beran, Zošiak)

Vylúčení: 1:3 na 2 min, navyše: Ejem (Martin) za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Lauff - Kacej, Korba, 2650 divákov

Zostavy:

Bardejov: Andreanin - D. Kramár, Valentín, M. Krčula, M. Tkáč, Mojdis, Polaček - Belušár, Ľ. Sabol, M. Nagy - Halás, Ščurko, T. Hričina - Stríž, Dancsák, Valchař
Martin: Šúrek - A. Novotný, J. Perniš, R. Pukalovič ml., Ejem, K. Grman, Zošiak, Dvořák, Hús - A. Themár, M. Beran, Michal Važan - T. Petruška, Kolena, M. Hollý - Vaško, Dírer, Vilkoits - Jurášek, Korytko
Domáci využili hneď úvodnú presilovku, v 2. min otvoril skóre stretnutia. Vzápätí hostia urobili chybu, ale Bardejovčania ju nepotrestali. Aktívnejší boli hráči HC 46, ale v 13. min mohol vyrovnať Beran, ktorý šikovne unikol, ale netrafil bránku. Domáci brankár sa následne vyznamenal pri strele Pukaloviča. Potom z brejku nezvýšil na rozdiel dvoch gólov Mojdis.
V druhej tretine mali dobré príležitosti Bardejovčania Dancsák i Stríž. Vyrovnanie nepriniesol únik hosťujúceho Vilkoitsa. Hostia v závere druhej časti hry pridali na dôraze, no neutvorili si vážnejšiu príležitosť.
Domáci mali razantný úvod do záverečnej dvadsaťmiútovky, už v 77. sekunde Sabol od modrej prešiel s pukom až pred bránku a zvýšil na 2:0. Na druhej strane mal prácu Andreanin, čelil viacerým nebezpečným pokusom. Martinčania skorigovali v presilovke, keď Važan dokončil Beranovu akciu. Skóre zápasu uzavrel Belušár.

Hlasy:

Anton Tomko (tréner Bardejova): "Bol to veľmi pekný zápas, bojovalo sa o každý kúsok ľadu. Počúvať fámy o dohodnutom priebehu baráže bolo pre nás šokujúce. Aktéri na ľade z oboch strán to dokázali, každý bojoval na hranici svojich možností. Som rád, že v závere sa mužstvo zomklo. My sme nastúpili bez dvoch zranených hráčov, no dokumentovali sme, že sme skvelá partia. Základom úspechu bola disciplína mojich zverencov. Mužstvo, ktoré chce vyhrať, nemôže faulovať. V Martine môžeme očakávať drámu. Musím sa poďakovať aj našim fanúšikom, ktorí hráčov vybičovali k enormnému výkonu."

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Rozhodujúce bolo, že sme hneď v úvode dostali gól. Chceli sme, no ťažko sa nám kombinovalo, najmä v útočnom pásme. Nedarilo sa nám vyrovnať, od našich hokejok sa všetky puky odrážali. Aj keď sme desať minút pred koncom skórovali, po našej taktickej chybe sme umožnili súperovi opäť odskočiť. Som rád, že sa vyvrátili fámy, že baráž je dohodnutá, nie je to pravda. Pre niektorých našich mladých hokejistov to bolo ťažké stretnutie. Duely v takejto atmosfére ešte nehrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok