Nitra si poradila so Skalicou 3:1

TA3, SITA
23.9.2011 20:45

HK Nitra - HK 36 Skalica 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Nitra si poradila so Skalicou 3:1

HK Nitra - HK 36 Skalica 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Góly: 44. S. Saliji (Podstavek, M. Bača), 51. Mašlonka (Podstavek) - 5. Lušňák (T. Višňovský, Obdržálek)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Orolin, Tvrdoň, 2110 divákov

Zostavy:
Nitra: Penker - M. Hruška, M. Bača, J. Kováčik, Ďurák, König, J. Polák, Arvay - G. Saliji, M. Štefanka, Šumichrast - Korhoň, T. Chrenko, H. Ručkay - L. Klíma, Marek Haščák, Čaládi - S. Saliji, Podstavek, L. Mašlonka
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, Kloz, Jankovič, Gula, Bučka, Magušin, Jaborník - M. Klejna, R. Školiak, J. Hruška - Lušňák, Obdržálek, T. Višňovský - Kutálek, Holovič, Šátek - T. Mikúš, Štepán, J. Jurík

Domáci chceli na štvrtý pokus konečne zvíťaziť, no nezačali dobre. V opatrnom úvode zápasu nechali pred bránkou osamoteného Lušňáka, ktorý v 5. min otvoril skóre. Hostia mohli v následnej presilovke pridať aj druhý gól, keď v početnej nevýhode im v úniku pohrozil Štefanka. Domácim sa ofenzívne akcie nedarili podľa predstáv a v 17. min ich mohol potrestať Kloz. Český obranca sa dostal do samostatného úniku, no nepremenil svoju príležitosť. Domáci v závere prvej tretiny zatlačili svojho súpera, no ani Korhoň odvážnym prienikom a ani Ručkay sám pred Lakosilom nezariadili vyrovnávajúci gól.

Do druhej časti si Nitrania prenášali viac ako minútu trvajúcu presilovku piatich proti trom, no nezahrali ju podľa predstáv. Skaličania sa ubránili, no tlaku museli odolávať aj v nasledujúcich minútach. Prakticky celá druhá tretina sa hrala pred Lakosilom, domáci brankár Penker si siahol na puk len zriedkavo. Žiadna z početných striel domácich hráčov v druhej tretine si však nenašla cestu za chrbát výborne chytajúceho Lakosila.

Čo sa Nitranom nedarilo v druhej časti, vyšlo Samirovi Salijimu v 44. min. Podstavek ho ideálne našiel prihrávkou z rohu klziska a Saliji nedal Lakosilovi šancu - 1:1. Domáci naďalej búšili do súpera, blízko k vedúcemu gólu bol v 49. min Šumichrast, ktorý v prečíslení dvoch proti jednému trafil žŕdku. Známe nedáš-dostaneš mohol potvrdiť o pár minút Skaličan Gula, no sám pred Penkerom neuspel. V 51. min zaváhal Lakosil za vlastnou bránkou, puku sa zmocnil Podstavek a po jeho prihrávke sa Mašlonka zblízka nemýlil - 2:1. Hostia sa v závere zápasu snažili o zdramatizovanie výsledku, no pri ich power-play pridal gólovú poistku Chrenko. Nitrania sa tak tešili z prvého víťazstva v sezóne.

Hlasy:
Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Dnes sme boli pod veľkým tlakom a bolo to vidieť. Stále platí, že na gól sa veľmi nadrieme. Chalani dnes dodržali taktiku a bolo dôležité, že boli počas celého zápasu trpezliví. V závere stretnutia im to konečne padlo. Gratulujem im k prvému víťazstvu."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Nedá sa celý zápas brániť náskok 1:0. Jeden strelený gól je naozaj málo. Od našich hráčov očakávam v ofenzíve väčšiu aktivitu. Musíme dávať viac gólov. S jedným sa zápas nevyhráva a aj preto to dnes nemohlo dopadnúť inak."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok