Žilina zostáva zakliata, Slováci remizovali so Švédmi

SITA, TASR, TA3
26.3.2013 22:19

Slovenskí futbalisti remizovali v utorňajšom prípravnom zápase v Žiline so Švédskom 0:0. Zverenci trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa tak tento rok v ich treťom vystúpení ešte nezvíťazili.

Žilina zostáva zakliata, Slováci remizovali so Švédmi
SITA

prípravný zápas: SR - Švédsko 0:0
ŽK: Lásik, Hamšík, rozhodovali: Grobelnik - Huebler, Braunschmidt (všetci Rak.), 3100 divákov.
Zostavy a striedania:
SR: Perniš - Pauschek (79. Hubočan), Škrtel (46. Ďurica), Čišovský, Čech (57. Švento) - Lásik, Guldan - Hamšík (46. Kucka) - Hološko, Bakoš (71. Jakubko), Ďuriš (71. Mak)
Švédsko: Nordfeldt - Safari, Antonsson, Olsson (46. Nilsson), Wendt - Holmén (46. Elm), Svensson (46. Wernbloom) - Kačaniklič (62. Durmaz), Toivonen, Zengin - Hysén (61. Fejzullahu)

Priebeh zápasu:
Obe mužstvá začali v poriadnej zime opatrnejšie, viac loptu držali Slováci, no nerodilo sa veľa šancí. Tempo zodpovedalo prípravnému zápasu. Ako prví vystrelili Slováci, Hološkov pokus bol však nepresný. Švédi sa bránili bez problémov domácej platonickej aktivite, až 22. minúta priniesla prvú vyloženú šancu.

Hamšíkovi sa vrátil roh a jeho pekný center našiel na opačnej strane osamoteného  Bakoša, jeho hlavička ale do siete hostí nezapadla. "Tre kronor" pohrozili až po polhodine hry, keď Kačaniklič strieľal oblúčikom cez Perniša, no mimo. V 33. minúte to skúsil nebezpečnejšie Ďuriš,  ale ani jeho snaha zmenu skóre neznamenala.

V polčase obaja tréneri prestriedali, no ani tak sa nerodilo veľa dobrých príležitostí. V 55. minúte Kucka priamy kop napálil len do múru, o pár minút nebezpečne strieľal na druhej strane Toivonen,  no bez úspechu, lebo dobre zasiahol Perniš. Obrovskú šancu spálil Bakoš v 69. minúte, keď mu loptu kolmo prestrčil Kucka, ale kanonier Plzne napálil v nájazde len do brankára hostí a z následného  rohu sa neujala ani strela Lásika.

Domáci sa tlačili do zakončenia, Kuckov center Hološko hlavou netrafil ideálne ani v 75. minúte. Päť minút pred koncom nedočiahol na loptu na päťke ani Kucka. Pod  Dubňom sa tak zrodila bezgólová remíza, hoci v 90. minúte spálil veľkú šancu Durmaz, ktorý mohol strhnúť výhru na stranu Švédov.

Hlasy po zápase:
Stanislav Griga, tréner SR: "Po celý zápas sme boli o niečo aktívnejší ako súper, vypracovali sme si niekoľko gólových príležitostí, ale opäť sa prejavila naša strelecká nemohúcnosť. Vyskúšali sme troch nových útočníkov, no ani oni nevyriešili náš problém, že nevieme streliť gól. Celkovo sa noví hráči ukázali v slušnom svetle a aspoň v tomto smere môžeme vyjadriť spokojnosť."

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok