Slováci proti Tre kronor s triom útočníkov, v základe i Čišovský a Lásik

TASR, TA3
25.3.2013 22:32

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi v utorňajšom prípravnom zápase v Žiline proti Švédsku s trojicou útočníkov Filip Hološko, Marek Bakoš a Michal Ďuriš.

Tréner Slovákov Stanislav Griga prezradil na predzápasovej tlačovej konferencii základnú zostavu proti Tre kronor s tým, že šancu dostanú aj ďalší noví hráči, ktorí majú šancu ukázať sa a dať odpoveď na otázku, či s nimi možno rátať v nadchádzajúcich ostrých kvalifikačných dueloch.

V obrane sa tak predstaví aj Lukáš Pauschek či Marián Čišovský, na defenzívnych stredopoliarskych postoch sa ukážu Richard Lásik a Ľubomír Guldan. "Chceme dať šancu tým, ktorí s Litvou boli na lavičke, keďže máme zdvojené posty. Tých, ktorých sme dlhšie nevideli. Pre nás je dôležité, aby ukázali, že do zostávajúcich kvalifikačných zápasoch môžu byť dobrou konkurenciu," povedal tréner Griga a dodal: "Nejdeme síce v optimálnej a najsilnejšej zostave, chceme ale odohrať kvalitný zápas. Chceme uhrať dobrý výsledok. Prvoradé ale je, aby sme tých hráčov, ktorí nastúpia, videli v ich súčasnej forme. Vieme, že v Lichtenštajnsku nám budú chýbať Škrtel a Jakubko, a preto chceme otestovať Čišovského a veľmi zvedaví sme na všetkých útočníkov. Ak sa nič nestane, chceme vidieť aj dvojicu Čišovský - Ďurica, v tom prípade nastúpi Jano z ľavej strany."

Slováci sú zdravotne v poriadku, a všetci sú pripravení v utorok v Žiline nastúpiť. "Je pravda, že niektorí hráči mali drobné zdravotné problémy a mali aj úľavy v tréningu. Ak sa však nič nestane dnes na tréningu, mali byť všetci pripravení na Švédsko," skonštatoval kouč Hipp a na margo súpera doplnil: "Švédi sa dostali do pozornosti najmä geniálnym obratom v zápase v Nemecku, potom zasa predviedli ďalší obrat v zápase s Anglickom. Proti Írom boli favorit, ale stratili dva body. Majú veľmi dobrú organizáciu hry, sú kompaktní v defenzíve. Registrujeme, že niektorí hráči dostali voľno a šancu dostanú ďalší. Podobne sme ale na tom aj my. Som presvedčený, že uvidíme dobrý zápas."

zostava SR: Perniš - Pauschek, Škrtel, Čišovský, Čech - Lásik, Guldan - Hamšík - Hološko, Bakoš, Ďuriš

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok