Taliban pošle exprezidenta Mušarráfa do pekla, keď sa vráti domov

TASR
23.3.2013 09:44

Pakistanský Taliban pohrozil v zverejnenom videu, že využije samovražedných bombových útočníkov a ostreľovačov na zlikvidovanie bývalého prezidenta Parvíza Mušarráfa, keď sa vráti do vlasti z exilu. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters, ktorá video získala.

Taliban pošle exprezidenta Mušarráfa do pekla, keď sa vráti domov
SITA

Adnán Rašíd, ktorý sa zúčastnil aj predchádzajúceho pokusu o atentát na Mušarráfa, vo videu Talibanu vyhlásil: "Mudžáhidi islamu vytvorili osobitné komando, ktoré pošle Mušarráfa do pekla. Máme samovražedných bombových útočníkov, snajperov, špeciálny prepadový oddiel a skupinu na boj zblízka."
Mušarráf rozhneval militantné hnutie Taliban a ďalšie zoskupenia tým, že sa po útokoch z 11. septembra 2001 zapojil do vojny Spojených štátov proti terorizmu a neskôr viedol veľkú operáciu proti militantom v Pakistane.

Exprezident Mušarráf sa má vrátiť domov v nedeľu 24. marca z Dubaja, po takmer štyroch rokoch dobrovoľného exilu - teda včas, aby sa 11. mája mohol zúčastniť na parlamentných voľbách.
Mušarráf sa dostal k moci vďaka štátnemu prevratu v roku 1999 a odstúpil v roku 2008, keď jeho spojenci prehrali voľby a nová vláda sa mu vyhrážala obžalobou za viacero trestných činov. Politik opustil krajinu o rok neskôr.

Bývalý armádny generál Mušarráf čelí možnému zatknutiu pre obvinenie, že neposkytol primeranú bezpečnosť bývalej premiérke Bénazír Bhuttovej, ktorú v roku 2007 zavraždili, ale aj pre obvinenia v súvislosti s inými prípadmi.

Jeho najväčšie obavy však môžu plynúť z toho, že militanti Talibanu sa mu budú chcieť pomstiť. "Vraví sa, že keď sa blíži šakalova smrť, príde do mesta," povedal vo videu Rašíd. Ten patril k 400 väzňom, ktorých militanti v roku 2012 vyslobodili z väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok