Zomrel legendárny boxer Joe Frazier

TA3, SITA
8.11.2011 10:11

Svetový box smúti za jednou zo svojich žijúcich legiend. Po krátkom, ale statočnom boji s rakovinou pečene zomrel v pondelok vo veku 67 rokov bývalý majster sveta kráľovskej hmotnostnej kategórie "Smokin´ Joe" Frazier.

Zomrel legendárny boxer Joe Frazier

V noci na utorok zasiahla Spojené štáty americké šokujúca správa o úmrtí legendárneho boxera Joa Fraziera. Štvornásobný šampión v ťažkej váhe (1970-1973), ktorý ako prvý v marci 1971 v Madison Square Garden zdolal v "Bitke storočia" Muhammada Aliho, zomrel vo Philadelphii vo veku 67 rokov na rakovinu pečene.

 

Súboje Fraziera s Alim tvoria mimoriadne dôležitú kapitolu v dejinách boxu. Pamätné víťazstvo z roku 1971 bolo zároveň Frazierovým jediným - vždy bol v tieni svojho úhlavného soka, napriek tomu sa Aliho meno zakaždým spája s jeho osobou. Spolu sa v ringu stretli trikrát, naposledy v roku 1975 v hlavnom meste Filipín Manile. Zápas sa konal v skorých ranných hodinách a trval 14 kôl. Do posledného už Frazier nevládal nastúpiť, keďže pre silný opuch dobre nevidel. Ali napriek triumfu poznamenal, že sa cítil "ako na pokraji smrti".
Z 37 duelov v profiringu zaznamenal Frazier prezývaný Smokin' Joe 32 víťazstiev, z toho 27 KO. V roku 1964 na OH v Tokiu získal pre USA zlatú medailu.

 

Pozrite si to najlepšie z boxerského duelu medzi Muhammadom Alim a Joeom Frazierom:

appeal
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok