Trápenie Žiliny využili aj Košičania

SITA
17.3.2013 16:37

Corgoňligové 22. kolo uzavrel súboj Žiliny s Košicami. Obe mužstvá na jar nečakane ešte nedokázali zvíťaziť a tak sa o to pokúšali do tretice pod Dubňom.

Trápenie Žiliny využili aj Košičania
SITA

MŠK Žilina - MFK Košice 0:1 (0:0)
Gól: 84. K. Diaby, ŽK: 86. Pečovský - 79. Hovančík, rozhodovali: Kráľovič - T. Somoláni, Hancko, 1529 divákov 

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík, Bello (46. Guba), Škvarka (77. Paur), J. Mihalík (46. Pich) - Majtán 
Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka, P. Bašista, Sekulič - Bukata (55. K. Diaby), Peter Šinglár, Hovančík, U. Matič - Viazanko, K. Karaš (66. Duda) 

Priebeh zápasu:
Prvá polovica zápasu sa odohrávala v réžii domácich. Už v 2. min centroval Barčík pred bránku, ale nikomu z jeho spoluhráčov sa nepodarilo usmerniť loptu do siete. Žilinčania kombinovali v strede ihriska, pokúšali sa o útoky po stranách, ale ich akcie väčšinou končili pred košickou šestnástkou. Niekoľko striel poslal na košickú bránu z pravej strany Mihalík.

Po polhodine hry pálil z diaľky Bello, ale tesne minul ľavú žrď. Beninský stredopoliar mal ďalšiu šancu o dve minúty neskôr, keď strieľal z tesnej blízkosti, ale opäť nepresne. Dve minúty pred prestávkou sa rozhodol pre sólový prienik Škvarka, podarilo sa mu dostať až pred Tofiloskiho, ale brankár hostí jeho strelu kryl.

V 52. min Škvarka vysunul do šestnástky Majtána, ale ani z tejto šance nepadol gól. Hostia mali prvú veľkú príležitosť v 56. min, keď striedajúci K. Diaby zblízka usmernil centrovanú loptu do priestoru bránky, Dúbravka ju reflexívne vyrazil na roh. Košičania postupne stále viac hrozili pred žilinskou bránkou, po hodine hry poslal nebezpečnú strelu spoza šestnástky K. Karaš.

V 72. min po faule na Barčíka kopala Žilina priamy kop, odrazená lopta sa dostala k Pichovi a ten v čistej šanci pred brankárom hostí napálil vedľa. Hneď z ďalšej akcie po rohovom kope sa nepodarilo prerušiť žilinský gólový pôst ani stopérovi Piačekovi, ktorý hlavičkoval do hornej žrde. V 84. min prišlo rozhodnutie, ktoré nepotešilo domácich divákov. V protiútoku Sekulič vysunul na žilinskej polovici K. Diabyho a ten s prehľadom prekonal Dúbravku. 

Hlasy:
Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Futbal nám teraz ukazuje svoju horšiu tvár. Chceli sme, bolo to aj z ihriska cítiť, ale treba priniesť kvalitu do finálnej fázy. V druhom polčase sme hrali s väčším rizikom, chceli sme zápas zvrátiť v náš prospech, ale vypomstila sa nám situácia po zlej rozohrávke. My sme sa nedokázali presadiť, súper bol vo svojej šestnástke s veľkým počtom hráčov. Ak nepremeníme šance, nemôžeme pomýšľať na víťazstvá. Chcenie nestačí, musíme k tomu pridať aj kvalitu."
Ján Kozák (tréner Košíc): "Prišli sme do Žiliny s úmyslom potrápiť domácich. V prvom polčase sme prehustili stred ihriska, prakticky sme hrali bez útočníka, súpera sme nechceli púšťať do gólových príležitostí. V druhej časti hry domáci viac odkrývali priestor, my sme dali do hry brejkového hráča. Mali sme viacero šancí, jednu sme premenili. V Žiline často nevyhrávame a máme z toho radosť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok