Mladý Grék oslavoval gól ako fašista, trest ho neminie

SITA
17.3.2013 14:28

Grécky futbalový stredopoliar Giorgos Katidis dosiahol víťazný gól svojho tímu AEK Atény v sobotňajšom ligovom zápase proti Verii (2:1), ale zvolil veľmi nevhodnú oslavu presného zásahu.

Mladý Grék oslavoval gól ako fašista, trest ho neminie
SITA

Dvadsaťročný Katidis si po strelenom góle vyzliekol dres, čo sa bežne stáva všade vo futbalovom svete, no k fanúšikom smeroval zdvihnutú pravicu po vzore nacistického pozdravu pred a počas druhej svetovej vojny. Po tomto geste môže rátať s postihom od disciplinárnej komisie. Bezprostredne po zápase sa Grék kajal na sociálnej sieti: "Nie som fašista a nikdy by som podobné gesto neukázal, ak by som vedel, čo znamená. Rátam s trestom a určite už nikdy nič také nespravím."

Svojho zverenca po stretnutí obhajoval nemecký tréner AEK Ewald Lienen. "Je to ešte mladý chlapec, ktorý nemá poňatie o minulosti či politike. To gesto pravdepodobne videl niekde na internete alebo niekde inde a spravil ho bez toho, aby tušil jeho význam a historické pozadie," povedal Lienen a dodal: "Som stopercentne presvedčený, že Giorgos netušil, čo urobil. Keď po zápase zaznamenal reakcie okolia a médií, v šatni sedel a plakal. Je mladý a potrebuje ochranu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok