Slovan prestrieľal Banskú Bystricu

SITA, TA3
16.3.2013 21:43

V prvom polčase boli bližšie ku gólu domáci. Hlohovský v 11. min z desiatich metrov trafil iba žrď Borošovej bránky. Na druhej strane Turňov strelecký pokus odvrátila obrana "belasých" na rohový kop.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 22. kolo - sobota:

ŠK Slovan Bratislava - FK Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)

Góly: 75. I. Žofčák, 90.+ Milinkovič (z pok. kopu), ŽK: 39. Adámik, ČK: 90. Boroš (obaja B. Bystrica) za faul, rozhodovali: Jaška - Brendza, Žákech, 1441 divákov

Zostavy:

Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Gorosito, K. Kolčák, Lukšík - Grendel (55. Soumah), Kopúnek, I. Žofčák (86. Pauschek), Milinkovič - Hlohovský (63. Halenár) - L. Peltier

B. Bystrica: Boroš - M. Turňa, Gyömbér (85. S. Savič), Adámik, T. Hučko - Teixeira, Marek Hlinka - Brašeň (76. Ľupták), Považanec (60. M. Pančík ml.), Slančík - Vrána

V prvom polčase boli bližšie ku gólu domáci. Hlohovský v 11. min z desiatich metrov trafil iba žrď Borošovej bránky. Na druhej strane Turňov strelecký pokus odvrátila obrana "belasých" na rohový kop. Technickému pokusu Slančíka, ktorý chcel prelobovať Kováča, chýbala presnosť. Hosťom z Banskej Bystrice potom na polhodinu stačilo pridať na dôraze a útočné ostrie domácich bolo úspešne otupené. V tejto časti hry za zmienku stojí iba Žofčákov nepriamy kop v 33. min, ktorý obrana hostí tečovala tesne vedľa horného rohu Borošovej bránky. Z podobnej situácie neuspel ani Milinkovič o tri minúty neskôr. Aj preto prvé dejstvo skončilo bez gólov.
Skóre sa nemenilo ani 46. min, keď Brašeň nedokázal potrestať veľkú chybu Kolčáka pred vlastnou bránkou. V 51. min Boroš na dvakrát zachránil pred Peltierom. Vzápätí ten istý hráč prekopol prázdnu bránku z dvoch metrov. Tlak Slovana narastal. V 66. min mala Dukla veľkú šancu, ale Slančík nevyužil Turňov center. Slovan otvoril skóre v 75. min, keď presná hlavička Žofčáka skončila s prispením žrde v sieti. Definitívnu bodku za stretnutím priniesol nadstavený čas, keď hlavný rozhodca vylúčil hosťujúceho gólmana Boroša za faul na Halenára a Milinkovič s prehľadom prekonal stredopoliara Slančíka v bránke Banskej Bystrice - 2:0.

Hlasy:

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Bolo to ťažké stretnutie. Vedeli sme, že nás čaká súboj s mužstvom, ktoré väčšinou bráni. Hostia navyše prišli v psychickej pohode, pretože posledné stretnutie vyhrali. Po slabšom prvom polčase sme sa zlepšili v druhej polovici duelu. Hostia sa na nás veľmi dobre pripravili, ťažšie sme sa rozbiehali, ale druhý polčas bol kvalitný, čo sme potvrdili dosiahnutím dvoch gólov."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "V našej kabíne po tomto stretnutí vládne smútok. Mali sme pocit, že sme z tohto súboja mohli vyťažiť viac. Vypracovali sme si dve čisté šance, ktoré sa musia premieňať, ak chceme bodovať. Slovan má veľkú kvalitu. Počas celého zápasu sme ju dokázali eliminovať a vypracovali si dve spomenuté šance. Žiaľ, ostalo len pri možnosti."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok