V ankete českého denníka proti spoločnej lige hlasovalo 70% čitateľov

TASR
14.3.2013 12:13

V ankete českého denníka Sport sa vyjadrilo za obnovenia spoločnej česko-slovenskej futbalovej ligy len 30% percent čitateľov, zatiaľ čo zvyšných 70% bolo proti. Podľa rovnakého periodika sú zo súčasných účastníkov českej Gambrinus ligy proti spoločnému projektu vyslovene len v Příbrame a Tepliciach.

V ankete českého denníka proti spoločnej lige hlasovalo 70% čitateľov
SITA

Tri roky po prvom pokuse opäť ožíva snaha vrátiť bývalým federálnym spojencom spoločnú futbalovú súťaž. Zástupcovia oboch strán však počítajú s tým, že spoločný projekt uvedú do praxe najskôr v sezóne 2015/2016. "Chceme do toho spoločne ísť," cituje denník Sport šéfa Futbalovej asociácie Českej republiky Miroslava Peltu (FAČR).

"Po dlhom období, kedy sa o tejto myšlienke len uvažovalo, sme pokročili. Ešte je potreba urobiť veľa práce a uvažujeme v horizonte niekoľkých rokov. Ale budeme chcieť realizáciu, čo najviac urýchliť."
Z českých klubov k tejto aktuálne téme zatiaľ nezaujalo stanovisko osem tímov - Sparta, Jablonec, České Budějovice, Slavia, Brno, Dukla Praha, Mladá Boleslav a Plzeň. Naopak, na Slovensku je pomer úplne jednoznačný. Z dvanástich účastníkov Corgoň ligy hlasuje desať klubov za, pričom čas na rozmyslenie si zobrali len Prešov a Košice.

Podľa denníka Sport by pozitívami spoločnej ligy bolo zvýšená športová úroveň, pričom by v nej hrali len najlepšie mužstvá z krajiny. Zásluhou česko-slovenskej rivality sa dá očakávať väčší divácky záujem a vyšší príjem financií do klubových pokladní. Na trávniky by sa vrátili prestížne súboje ako Sparta - Slovan, či Baník - Trnava.

Na druhej strane, medzi mínusy radí denník Sport fakt, že z najvyššej českej súťaže vypadnú minimálne dva kluby. Navyše, klubom vzrastú náklady na cestovanie a ubytovanie a podobne na tom budú aj fanúšikovia. A napokon kluby z druhej ligy zrejme nebudú spokojné, pretože v prelomovej sezóne nebude nikto z nich postupovať a ďalších postúpi vždy len jeden.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok