Poprad zvíťazil nad Košicami

SITA, TA3
10.3.2013 23:20

Východniarske derby lepšie rozohrali hráči Košíc. Po dvoch tesných výhrach viedli v sérii s Popradom 2:0 na zápasy. Oba súboje však priniesli vyrovnaný hokej s rovnakými výsledkami 2:1. Séria sa presunula pod Tatry.

Hokej - Tipsport extraliga 2012/2013 - štvrťfinále Slovnaft play-off - tretí zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HK Poprad - HC Košice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) - stav série: 1:2

Góly: 6. Hvila (Balán), 24. Smotrila (Štals), 41. Vandas (Balán), 59. Hvila (Vandas, Balán) - 6. Marcel Haščák (Deyl, Marek Slovák), 47. Pašek (R. Jenčík, Marcel Haščák)

Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Fabian (Poprad) a Martin Chovan (Košice) obaja 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc, Jonák - Smrek, Gajan, 3926 divákov 

Zostavy:

Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, D. Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - D. Buc, Klouda, Jabrocký - Smotrila, Štals, Ľ. Vaic - Matúš Paločko, P. Stanfield, S. Takáč

Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba, Macejko, Michal Novák, Šeda, Martin Chovan, M. Takáč - Marcel Haščák, Pašek, R. Jenčík - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - Matis, T. Marcinko, P. Hričina - O. Gmitter, Matúš Chovan, Mlynarovič 

Od úvodu sa pod Tatrami hral výborný hokej. Pred zaplneným hľadiskom sa tempo snažili diktovať domáci. Najskôr sa pred bránku tlačil D. Brejčák, od modrej skúšal šťastie Kovačevič, no pozorný Hylák kryl prvé popradské pokusy. K slovu sa dostali aj hostia, ktorým k otváraciemu gólu významnou mierou pomohol gólman Sidor, keď si neustrážil odraz puku a Haščák vo vlastnom oslabení bez problémov skóroval do prázdnej bránky. Početná výhoda domácich však pokračovala, k puku sa dostal Hvila a bekhendovou strelou vyrovnal na 1:1.

Košice sa snažili v druhom dejstve zrýchliť hru, no ich črtajúci sa nápor zastavil v 24. min Smotrila, ktorý dotlačil do siete Štalsovu strelu. Popradčanom narástli krídla, bol ich plný ľad a vo vzduchu visel tretí gól. Na opačnej strane Sidor najskôr lapačkou zlikvidoval Haščákovu ranu, následne domáci odolali aj 90-sekundovej presilovke "oceliarov" 5 proti 3, keď najväčšiu šancu Cebáka zmaril rýchlo sa presúvajúci Sidor. Do kabín sa išlo za stavu 2:1 pre Poprad.

Domácim vyšiel vstup do tretej časti, Balán džentlmensky prenechal puk Vandasovi a popradský kanonier blafákom okabátil Hyláka - 3:1. Poprad mohol zvýšiť v presilovke, Suchého strela si však nenašla cestu do siete. Odpovedali "oceliari", Jenčík v situácii dvoch proti dvom nabil Pašekovi a jeho prudká strela prešla Sidorovi pomedzi betóny - 3:2. Košice boli späť v hre a Marek Slovák mohol po kikse domácej obrany dokonca vyrovnať. Útočná snaha Košičanov ku vyrovnaniu neviedla a domáci trestali Hvilom, ten necelé dve minúty pred koncom spečatil na 4:2. Košice v závere nezvládli svoju prehru a diváci boli svedkami viacerých pästných výmen.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok